KinderWijkTeams houden Arnhem schoon

Foto: KinderWijkTeam

In de tweede helft van de maand maart van dit voorjaar, vond de Arnhemse afvalestafette plaats. Partner in de Arnhemse afvalestafette is het KinderWijkTeam.

Het KinderWijkTeam organiseert leerzame activiteiten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar rondom het thema natuur, milieu en zwerfafval. Op de website www.hetkinderwijkteam.nl staan alle initiatieven van de afvalestafette en de Landelijke Opschoondag van dit jaar op een digitale plattegrond.

Daarnaast stuurde het KinderWijkTeam tijdens de week meerdere groepen kinderen aan om in hun vrije tijd de eigen wijk op te schonen van zwerfafval. Mede door de kinderen werd tijdens de afvalestafette 21,5 kuub zwerfafval in Arnhem opgehaald!

Wekelijks KinderWijkTeam

KinderwijkteamsDe teams van het KinderWijkTeam trekken ook de rest van het jaar wekelijks vanaf wijkcentra, scholen en MFC’s  de wijken in. Gewapend met knijpers en vuilniszakken ruimen ze zwerfvuil op. Er zijn KinderWijkTeams actief in Klarendal, Malburgen/Immerloo, Presikhaaf, het Arnhemse Broek, Malburgen West en De Laar Oost. Het KinderWijkTeam werkt nauw samen met de basisscholen in de verschillende wijken. Waar mogelijk helpt KinderWerk Rijnstad mee.

Na tien middagen afval prikken in de wijken van de stad, worden de kinderen beloond met een uitstapje naar een educatief museum in Arnhem. Het KinderWijkTeam wordt mede mogelijk gemaakt door de Zwerfafvalvergoeding vanuit de gemeente Arnhem en de woningcorporaties Volkshuisvesting & Vivare.

Doe-excursies

De thuisbasis van het KinderWijkTeam is aan de Akkerwindestraat in Malburgen. Daar organiseren de KinderWijkteambegeleiders in samenwerking met partners nog andere activiteiten.

kinderwijkteamsZoals Doe-excursies naar de nabije natuur (Stadsblokken Meinerswijk), of workshops om van plastic nieuwe producten te maken. Door deze activiteiten worden kinderen bewuster van natuur en milieu. Daardoor voelen kinderen meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leefomgeving.

Nieuwsgierig? Zou  je willen aansluiten bij een bestaand KinderWijkTeam? Of wil je meedoen als organisatie of als basisschool? Of lees je jouw wijk niet en zou je dit ook wel met minimaal tien vrienden en vriendinnen willen opzetten, om je eigen wijk op te frissen?

Maak contact met initiatiefnemer Mike Hoose via [email protected]

——–

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden