Inleiding door Introdans bij film over leven Rudolf Noerejev

Foto: BBC en Magnolia Mae Films

Zondag 14 april om 16:00 uur inleiding van Introdans in Focus bij de balletfilm The White Crow over het leven van Rudolf Noerejev.

Vanaf donderdag 11 april is The White Crow te zien in Focus Filmtheater. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over het ongelofelijke leven van Rudolf Noerejev, de unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde.

Introdans

Op zondag 14 april om 16:00 uur organiseert Focus een speciale vertoning van The White Crow met inleiding. En door wie kun je deze film in Arnhem nu beter laten inleiden dan internationaal (en Arnhems!) dansgezelschap Introdans? Twee vaste inleiders bij het gezelschap, Truus Tullemans en Thérèse Laurant, zullen de inleiding verzorgen. Zie www.focusarnhem.nl voor meer info en tickets.

Over The White Crow

The White Crow vertelt het waargebeurde verhaal over het ongelofelijke leven van een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. Van Noerejev door armoede getekende jeugd in de Sovjet-stad Ufa tot zijn opkomst als danser in Leningrad. En van zijn aankomst in het Parijs van begin jaren ’60, op dat moment het epicentrum van de Westerse cultuur, tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.

Geregisseerd door Ralph Fiennes en met in de hoofdrol Oleg Ivenko, danser bij het Staatopera en Ballet van Kazan in Rusland.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden