Eerste Arnhemse plastic brug in Malburgen

Foto: Gemeente arnhem

Malburgen-Oost heeft een nieuwe parkbrug gemaakt van 14 bigbags met plastic zwerfafval. Dit plastic werd mede ingezameld door Arnhemse schoolkinderen. Donderdag 28 februari opende wethouder Cathelijne Bouwkamp feestelijk de brug.

Het Kinderwijkteam heeft met kinderen van de Margarethaschool na school plastic zwerfaval ingezameld in de buurt. Ook Scalarbor startte een project om zwerfafval op te ruimen in Arnhem. Dit afvalplastic is eerst verwerkt door Save Plastics, die korreltjes versmelt tot dekplanken. Meerdink Bruggen heeft deze planken gebruikt om de nieuwe burg te bouwen. In totaal zit er 2000 tot 3000 kilo plastic in de brug verwerkt. Wethouder Cathelijne Bouwkamp: “De parkbrug is een prachtig voorbeeld hoe waardevol afval ┬ákan zijn en een nieuw leven kan krijgen. We willen plastic zwerfafval vaker inzetten voor producten die de gemeente nodig heeft voor de buitenruimte.”

Arnhem Plasticvrij

Plastic is makkelijk in gebruik en goedkoop, maar heeft ook veel nadelen. Het is lastig te recyclen en nauwelijks afbreekbaar. Samen met Rozet en De Groene Vos maakt de gemeente zich sterk voor een plasticvrij Arnhem. Het event ‘Arnhem Plasticvrij?’ geeft een confronterende realiteit weer van de maatschappelijke gevolgen van plastic afval.

Tot en met 10 april is de tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’ te zien. Ook zijn er diverse acties in de stad waaronder de Afvalestafette van 18 t/m 23 maart. Ruim 2.000 stadsgenoten komen in actie om zwerfafval op te ruimen voor een schone stad. Op 6 april wordt afval langs de Rijn opgeruimd. Meer informatie is te vinden op www.rozet.nl/plasticvrij.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden