Ruim 9000 bezoekers Arnhemse Uitnacht

Ondanks de winterse kou wist de Arnhemse Uitnacht ruim 9000 bezoekers te trekken. Dat waren er twee keer zoveel als vorig jaar.

De tweede Arnhemse Uitnacht startte gisteravond in de Stadshuishal met een statement van het Cultuur Netwerk Arnhem (CNA). Na een totale donkerslag was de stem van acteur Peter Bolhuis te horen in een tekst van Jibbe Willems. Onder de titel ‘Arnhem: De Gelukkigste Stad op Aarde.’ benadrukte CNA, initiatiefnemer van de Arnhemse Uitnacht, hoe kunst en cultuur bijdragen aan het verhogen van het Bruto Arnhems Geluk. Vervolgens reikte wethouder Hans de Vroome de Cultuurprijs Arnhem uit aan Louise te Poele. Vanwege een stroomstoring en regen verviel de openingsact van Symphony of Fire op de Markt. Intussen was het programma in de cultuurhuizen en in de stad in volle gang.

Meer deelnemers, meer locaties

Meer dan tweehonderd culturele instellingen, organisaties, liefhebbers, makers en artiesten brachten tijdens de Uitnacht kunst en cultuur in de cultuurhuizen en in de stad. Op onverwachte plekken in horecazaken en bij winkeliers waren er creatieve workshops te volgen. Vorig jaar telde de organisatie nog 80 deelnemers, nu ruim 200. Bij Stadstheater Arnhem was het druk in eigen huis. Rozet werd ook nu weer druk bezocht: op alle verdiepingen waren meerdere optredens, lezingen en acts te bezoeken voor jong en oud.

Focus en Luxor Live

Het culturele programma in Focus Filmtheater was uitverkocht en Luxor Live was overvol. Nieuw waren de workshops bij ondernemers en het Uitmenu in de horeca. Beeldende Kunst Arnhem en Museum Arnhem verwelkomden bezoekers in de stad en in de Walburgiskerk.

De volgende editie van de Arnhemse Uitnacht staat gepland op vrijdag 24 januari 2020.

 

De podcast ‘Arnhem: De Gelukkigste Stad op Aarde.’ is te beluisteren via facebook.com/arnhemseuitnacht

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden