Veel HAN-talenten in lijst ‘Meest Inspirerende Studenten 2017’

Foto:

7 februari 2018

Met de lijst van Meest Inspirerende Studenten van Nijmegen wil de site Nultweevier.nl haar waardering uitspreken over studenten aan het Radboud of de HAN die naast hun studie op een positieve manier een bijzondere prestatie leveren en daarmee een voorbeeldfunctie dragen. De lijst van 2017 is nu bekend! In de top 10 vinden we een aantal talentvolle HAN-studenten. Sandra Boertien, studente SPH, is op een eervolle derde plek geëindigd. Op plek 6 vinden we Jip Sanders, studente Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs en op de negende plek vinden we Mieke van Corven, studente Bedrijfskunde. Op 10 staat het Studentenhandbal Team Nijmegen, waarin ook HAN-studenten vertegenwoordigd zijn. Proficiat allemaal!

Jury en criteria bij lijst Meest Inspirerende Studenten

Cecile Collin, studente Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit, is verkozen tot Meest Inspirerende Student 2017 (foto: Nultweevier.nl)

Cecile Collin, studente Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit, is verkozen tot Meest Inspirerende Student 2017 (foto: Nultweevier.nl)

Juist in een tijd waarin het studentenleven door verschillende overheidsmaatregelen steeds meer wordt ingeperkt wil  Nultweevier.nl  wijzen op het belang van die activiteiten. 

De lijst met Meest Inspirerende Studenten van Nijmegen is door een jury opgesteld uit de door Nijmeegse studenten ingezonden nominaties. In de jury namen dit jaar zitting: Sanne Hoeks, Mark Bruil, Dirkje Thissen en Joëlla Bomgaars.

De top 10 lijst van 2017:

  1. Cecile Collin (Radboud)
  2. Stijn van Uffelen (Radboud)
  3. Sandra Boertien (HAN)
  4. Niels Pesser (Radboud)
  5. Maarten van Stuivenberg (Radboud)
  6. Jip Sanders (HAN)
  7. Pim ten Broeke (Radboud)
  8. Marten Porte (Radboud)
  9. Mieke van Corven (HAN)
  10. Studentenhandbal Team Nijmegen (HAN, Radboud)

Net als in vorige edities is ervoor gekozen om te zoeken naar studenten die zich naast hun studie actief inzetten voor de studentengemeenschap of op inspirerende wijze een bijzondere prestatie leveren zonder dat hun studie daar al te veel onder lijdt. Bij de selectie is gekeken naar het hele kalenderjaar 2016-2017, de kwaliteit bij het uitvoeren van extracurriculaire activiteiten van een student, de studieprestaties en hoe hoe benaderbaar, zichtbaar en hoe enthousiast de student is gebleken.

Plek 3: Sandra Boertien, studente SPH (Social Work)

Sandra Boertien (foto door Nultweevier.nl)

Sandra Boertien (foto door Nultweevier.nl)

Sandra Boertien is op een verdienstelijke derde plek geëindigd in de lijst van ‘Meest Inspirerende Studenten van Nijmegen in 2017’. Sandra studeert SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening)aan de HAN, een studie die vanaf september 2018 doorgaat als Social Work.

Sandra is vorig jaar gekozen voor de Faculteitsraad en heeft zich daar afgelopen collegejaar voor ingezet. Daarnaast is ze lid van de PR-commissie van studievereniging SPHERE, geeft ze voorlichtingen op scholen en op Open Dagen van de HAN over SPH en Social work. Het volgen van colleges is voor Sandra vaak een uitdaging, omdat ze slechthorend, maar ze heeft zichzelf aangeleerd om te kunnen liplezen.

Daarnaast is Sandra lid van de Jaarraad van derdejaarsstudenten en geeft ze huiswerkbegeleiding. Om de studenten die ze individueel begeleidt samen te brengen, heeft Sandra samen met een vriend een buddyproject opgestart. Daarbij kunnen de studenten samen en van elkaar leren.

Plek 6: Jip Sanders, studente ALPO

Jip Sanders (foto van haar blog)

Jip Sanders (foto van haar blog)

Op nummer 6 in de lijst van 2017 staat Jip Sanders. Jip studeert aan de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs van de HAN. Ze inspireert als Brabantse sportieveling dagelijks velen met haar lifestyleblog jipsanders.com met de pijlers ‘Fit, Food en Fashion’. Jip is naast het studeren dus druk bezig met haar blog, zodat ze anderen kan inspireren.

Plek 9: Mieke van Corven, studente Bedrijfskunde

Mieke van Corven (foto: LinkedIn)

Mieke van Corven (foto: LinkedIn)

Nummer 9 op de lijst wordt ingevuld door Mieke van Corven. Mieke is studente  Bedrijfskunde aan de HAN en heeft zich ingezet als secretaris van Studievereniging Adeo. Ook was ze afgelopen jaar lid van Stuurgroep ONS. Daarnaast zet ze zich actief in voor de Faculteit Economie en Management aan de HAN en vertegenwoordigt ze hiermee meer dan 10.000 studenten.

Plek 10: Studentenhandbal Team Nijmegen

Loes Vandewal (foto: Nederweert24.nl)

Loes Vandewal (foto: Nederweert24.nl)

De top 10 wordt afgesloten door Studentenhandbal Team Nijmegen die een verdiende derde plek behaalde op het European Universities Championship (EUC). Het kampioenschap werd in 2017 gehouden in Malaga en Nederland werd vertegenwoordigd door een team van studenten van de HAN en de Radboud Universiteit.

Naast de bronzen overwinning van het team werd Loes Vandewal, student aan de HAN, tot Most Valuable Player van het toernooi benoemd.

Bron: Nultweevier.nl

article
38432
7 februari 2018 Met de lijst van Meest Inspirerende Studenten van Nijmegen wil de site
https://arnhem.nieuws.nl/lokaal/20180207/veel-han-talenten-in-lijst-meest-inspirerende-studenten-2017/
2018-02-07T00:00:00+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/21/2018/02/08010708/Cecile-Collin1.jpg
Lokaal