Nieuwe ontmoetingslocatie HAN Sport en Bewegen geopend

12 oktober 2017

HAN Sport en Bewegen heeft haar nieuwe ontmoetingslocatie geopend in het Gymnasion in Nijmegen. Het sportinstituut van de HAN heeft het gebouw ’toekomstproof’ ontworpen: het gebouw is uitgerust met de meest moderne faciliteiten en is gehuisvest midden in het sporthart van Nijmegen bij het Radboud Sportcentrum van de gelijknamige universiteit.

Locatie met een sporthart

Ludieke opening van de nieuwe locatie bij HAN Sport en Bewegen op 11 oktober 2017 is massaal bijgewoond.

Ludieke opening van de nieuwe locatie bij HAN Sport en Bewegen op 11 oktober 2017 is massaal bijgewoond.

Het nieuwe gebouw van HAN Sport en Bewegen ademt sport:

  • Vergaderfietsen
  • Tafels gemaakt van gymbanken
  • Overlegruimtes in de sporthal (ruimtes waar student, werkveld en docent elkaar kunnen ontmoeten)
  • Overal sportieve elementen

Dus iedereen met een sporthart kan zich hier thuis voelen.

Intensieve regionale samenwerking

Het gebouw sluit perfect aan bij de visie van HAN Sport en Bewegen en de directeuren Eric Versluijs en Joris Hermans beamen het. ‘Ja, dit is een plek waar talent in sport en bewegen zich goed kan ontwikkelen en waar onderwijs, onderzoek en praktijk elkaar kunnen ontmoeten. We zijn dan ook enorm trots op het resultaat!’

De gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit en HAN Sport en Bewegen zetten zich gezamenlijk in om sport en bewegen in de regio te versterken. Dat bleek tevens uit de intensieve samenwerking tussen de 3 partijen om de nieuwe locatie in korte tijd te realiseren.

Onderwijs, onderzoek en praktijk bij HAN Sport en Bewegen

Bij HAN Sport en Bewegen worden de bacheloropleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO, ook in deeltijd) en Sportkunde gegeven, de master Sport- en Beweeginnovatie en diverse cursussen op het gebied van sport, arbeid en gezondheid.

Naast de onderwijsactiviteiten is er ook een Sportmedisch Adviescentrum (SMA HAN SENECA) en rijdt er een mobiel test- en meetlab rond dat preventief medisch onderzoek uitvoert.

HAN Sport en Bewegen heeft naast de hoofdlocatie in Nijmegen onder andere een dependance op Papendal en werkplekken bij de KNVB in Zeist.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen