Theater Het Hof opgelucht: alsnog subsidie  

Theater Het Hof in Arnhem is de aankomende vier jaar gegarandeerd van steun door subsidie. Het theater dreigde buiten de boot te vallen, maar een nieuwe stemming na een motie leverde vorige week een ruime meerderheid van stemmen op. Artistiek leider Joop van de Linden reageert opgelucht.

Tijdens de bespreking van de Meerjarenprogrammabegroting 2015-2018 dienden de raadsleden Hans de Vroome (D66), Gerben Karssenberg (CDA) en Luuk van Geffen (SP) een motie en beargumenteerden haar met een aantal steekhoudende argumenten. “Theater Het Hof in Arnhem neemt een unieke positie in als brede ontmoetingsplaats met een alles in één combinatie van foyer, zaal en lijsttoneel, waar zonder geluidsversterking vooral eigen producties die worden opgevoerd ‘zoals de auteur ze heeft bedoeld’.”
Voorts wezen ze erop dat Theater Het Hof alleen al met een bestaansgeschiedenis van 18 jaar en een productie van vier eigen voorstellingen per jaar een publiek van 5.000 tot 7.000 belangstellenden bereikt, waarmee haar bestaansrecht de facto en ruimschoots heeft aangetoond. Zesendertig van de negenendertig Arnhemse raadsleden schaarden zich pal achter de motie. 
Opgelucht
Artistiek leider Joop van de Linden liet op de tribune van de raadszaal aan het slot van de vergadering een zucht van verlichting volgen door een welgemeende juichkreet. Van de Linden: “Ja! We kunnen door!” Het theater dankt de Raad oprecht voor zijn steun en stort zich met hernieuwde kracht en moed op zijn toekomst. Vanaf 20 november is de nieuwste productie te zien: ‘Eén pot nat’, twee hilarische komedies onder één titel.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen