Momentje Arnhem: Anke

In ‘Momentje Arnhem’ benaderen wij opvallende of bijna onzichtbare, en andere interessante mensen, in de hoop ze te mogen verleiden tot een geïllustreerd interview, hopende dat ze ons willen verrijken met een glimp van hun leven. Onderhoudende verslagen die illustreren dat ieder mens een deur opent naar een andere wereld.

Naam: Anke Burgers-Bottema (alias Anke Anderson)
Status: Getrouwd
Studie/beroep: Harpiste, Muziekdocent op basisscholen en Dirigent van een Jeugd- /Kinderkoor (CANTAR)
Huidige werkzaamheden:
Anke is als harpiste afgestudeerd aan het conservatorium, voerde veel kamermuziek uit en werkte mee aan tal van cd-opnamen. Nu is het spelen iets meer naar de achtergrond geraakt maar sinds het afgelopen jaar begeleidt zij nog wel de alt Marie Anne Jacobs. Verder verzorgt zij nog de muzikale begeleiding in de kleutervoorstelling Roos en het Rengras (www.operatralala.nl) en begeleidt zij Nora Tours in de familievoorstelling ‘Toveren met Licht’  (www.podiumvocale.nl).
Anke is verder werkzaam op de muziekschool Katwijk en leidt daar naast het geven van harplessen ook het kinder- en jeugdkoor Cantar. Een leuke mijlpaal was het behalen van de derde plaats in het Nederlandse Korenfestival in 2010, en het meedoen van het koor met de opera ‘Hans en Grietje’ van Engelbert Humperdinck  in 2011. Ook het afgelopen jaar stond het jeugdkoor in de finale van het Nederlands Koren Festival!
Beroepsmatige toekomstvisie/toekomstwens:
Om te kunnen blijven doen wat ze nu doet. Het accent ligt op dirigeren en de harp.
Persoonlijke toekomstvisie/toekomstwens:
Om te kunnen blijven doen wat ze nu doet. In dit geval wat de gezondheid betreft.
wpj4wnad3gort7715dgs7wgp3
Hobby’s:
Nee, niet echt. Anke vindt koken wel leuk, filmpjes kijken en boeken lezen in de vakanties.
Passie:
Muziek en het met muziek bezig zijn als harpiste, muziekdocent en dirigent. Muziek vindt Anke gewoon fijn. Heerlijk om met muziek bezig te zijn en dit ook over te brengen. Mensen komen blanco binnen. Om hun muzikale uitdrukkingskracht te helpen ontplooien geeft Anke veel voldoening.
etv463dlxvc5eiwoa74zevrg7
Muziek: 
“Blijf nieuwsgierig naar alle soorten muziek. Sta open voor nieuwe dingen.”
Films:
Intouchables – Regisseur: Eric Toledano, Olivier Nakache. Dramatische komedie. Verlamde aristocraat die verzorgd wordt door een man uit de Banlieu. Deze film belicht de verhouding tussen twee mensen. Een ontzettend leuke film.
Chocolat – Regisseur: Lasse Hallström. Over een vrouw die zich op een plek vestigt met een chocoladezaak en wat voor gevolgen dat heeft voor de buurt.
Boeken:
Thriller Romans van schrijver Henning Mankell. Detectives met in de hoofdrol inspecteur Kurt Wallander. Spannende boeken die lekker weg lezen.
n89mu34jsxhl5wv6ffjgcy0yv
Wie is er op dit moment voor jou een belangrijk persoon?
“Mijn familie. De mensen waar ik het meest van hou.”
Als je aan allemaal dezelfde boodschap zou kunnen geven, wat zou dat dan wezen?
“Vind liefde en geef liefde.”
Fijn dat je aan dit interview meedeed Anke.           .
Bij dezen mag je op je eigen ingegeven manier deze column afsluiten.
http://www.youtube.com/watch?v=r9Gh-pVAZUo
Auteur en foto’s: Rick Herrera
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen