Paddestoelenwandeling in Sonsbeek Arnhem

Foto:

De R van HERFST is weer in de maand, dus het is weer tijd voor de traditionele paddestoelenwandeling in Park Sonsbeek. Na een wisselende zomer en een even wisselende herfst zal het weer een verrassing zijn hoeveel paddestoelen er te zien zijn in het Arnhemse stadspark.

Paddestoelen zijn fascinerende verschijnselen. Bij het juiste weer schieten ze zomaar uit de grond of uit een boom, in talloze vormen en kleuren. Met een beetje geluk kom je tijdens de wandeling wel tientallen soorten tegen. Er zijn veel meer eetbare dan giftige paddestoelen, maar het is een vak apart om deze goed van elkaar te onderscheiden. 
Iedere paddestoelensoort heeft haar eigen verhaal. Waaraan zijn plaatjes-, eikeblad- of buisjeszwammen te herkennen? Hoe verspreiden de sporen zich? Wat betekenen paddestoelen voor levende bomen? De gidsen vertellen er alles over tijdens de wandeling.
Zondag 12 oktober, vertrek 13.30 uur vanaf Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a, 6814 CL Arnhem. Deelname is gratis. Info: 026 – 4450660 of www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden