Lezing het leven in het Jappenkamp in Bibliotheek Centrum

Donderdag 9 oktober van 19.30  – 21.30 uur vertelt Nan Haring over haar tijd in verschillende jappenkampen in Nederlands-Indië. In het auditorium op de vijfde verdieping van Rozet kan haar aangrijpende verhaal beluisterd worden.

Ongeveer 100.000 mensen hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans burger-interneringskamp in Nederlands-Indië gezeten. Eén van hen was Nan Haring. Als meisje van 12 jaar kwam zij terecht in het vrouwenkamp Karees in Bandoeng op West-Java. Er zouden nog twee andere kampen volgen, voordat zij als 15-jarige weer vrij kwam. 
Mevrouw Haring vertelt over haar ervaringen in deze jappenkampen. Haar verhaal, ondersteund door beeldmateriaal, gaat over het harde dagelijkse leven in het kamp. Zijdelings komt ook het dagboek van haar vader aan de orde, die gescheiden van zijn gezin in een mannenkamp zat en zijn ervaringen aan het papier toevertrouwde.
Kosten voor deze lezing zijn € 5,00 voor leden, voor niet-leden € 7,00. Meer informatie en aanmelden via: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma.  
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden