Nieuwe aspecten van de Slag om Arnhem

Foto:

Het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur organiseert op vrijdag 26 september een lezing over ‘Nieuwe aspecten van de Slag om Arnhem’. De lezing begint om 20.00 uur, toegang is voor leden gratis en niet-leden betalen 3 euro.

Bestuurslid van Prodesse Conamur en historicus Frank van Lunteren verzorgt de lezing over de Slag om Arnhem. Vele honderden boeken en artikelen zijn inmiddels geschreven over de strijd rondom de Arnhemse Rijnbrug in 1944, vaak zijn deze vanuit de militairen, dan wel de burgers, beschreven. Van Lunteren houdt zich al twee decennia met Operatie Market Garden bezig en interviewde ruim 150 ooggetuigen en bestudeerde tientallen dagboeken en brieven van Amerikaanse, Britse, Duitse en Nederlandse burgers. Door al deze bronnen te combineren ontdekte hij nieuwe feiten over de strijd in Arnhem zelf.  
hotel-rijnzicht-in-arnhem-zuid
Hotel Rijnzicht (foto: Gelders Archief)
Zijn Engelstalige boek ‘The Battle of the Bridges. The 504th Parachute Infantry Regiment in Operation Market Garden’  verschijnt deze maand. Hierin beschrijft Van Lunteren onder meer de strijd om de Waalbrug en de mislukte opmars in de Betuwe richting Arnhem.
 
Vrijdagavond 26 september 2014, aanvang 20.00 uur in Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zypendaalseweg 24a te Arnhem. Toegang is voor leden van Prodesse Conamur gratis, niet-leden betalen 3 euro.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden