Menzis Special Heroes Day 2014

Foto:

Bijna 300 leerlingen uit de provincie Gelderland met een chronische ziekte of met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking sporten dinsdag 23 september op de Menzis Special Heroes Day. Het sporttoernooi vindt voor de achtste  keer plaats in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem.

De sporten die worden beoefend zijn uni-hockey, (elektrische) rolstoel sporten, atletiek én voetbal. De laatste 2 sporten worden buiten, achter het sportcentrum beoefend. De middag wordt afgesloten met Joeri van Grol van Dans Je Fit.
Wat acht jaar geleden begonnen is met een voetbaltoernooi op Papendal is nu uitgegroeid tot een jaarlijks volwaardig sportevenement met meerdere activiteiten. De laatste jaren is sportcentrum Valkenhuizen de gastheer en Menzis de vaste partner. Daarnaast zullen er ongeveer 40 studenten van ‘t CIOS Arnhem aanwezig zijn om de verschillende sportonderdelen te begeleiden. Ook Vito, de mascotte van Vitesse zal zijn opwachting maken.
Special Heroes
De groei die dit sporttoernooi heeft doorgemaakt is te vergelijken met de groei die het sportstimuleringsprogramma Special Heroes landelijk maakt. Special Heroes, begonnen als een regionaal project in Gelderland is nu een volwaardig landelijk programma: ruim 300 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs doen inmiddels mee. Uiterlijk in 2016 zal het totale (voortgezet) speciaal onderwijs in Nederland kennis hebben gemaakt met Special Heroes! Met als belangrijkste doel, zoveel mogelijk kinderen en jongeren met een beperking structureel te laten sporten!
Tijdens deze editie van het toernooi sporten er bijna 300 leerlingen van scholen van 
De Onderwijsspecialisten, De Zonnehoek en de Daniël de Brouwerschool, om de Menzis Special Heroes bokaal. De dag begint om 9.50 uur en wordt rond 13.30 uur afgesloten.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden