Lezing over de Inca trail in de Bibliotheek Centrum

Foto: Arnhem Nieuws

Dinsdagavond 23 september is er een lezing over de Inca-trail naar Machu Picchu. De lezing vindt plaats in het auditorium van Rozet op de vijfde verdieping.

De Inca’s vormden een hechte bevolkingsgroep die de meest standvastige bouwwerken maakten en uitblonken in de goud-, zilver- en smeedkunst. Hun cultuur is tot op heden nog zichtbaar en voelbaar. Peter Schoorstra neemt ons in woord en beeld mee langs het Inca-trail, dat zich in Zuid-Amerika over meer dan 30.000 km uitstrekt. De tocht voert door het Andesgebergte naar de enig overgebleven nederzetting van de Inca’s: de Machu Picchu. 
In de voetsporen van de Inca’s
Hoewel zowel het schrift als het wiel bij de indianen onbekend waren, kende het Inca-rijk een hoogstaande beschaving. Op het moment in 1532 dat de Spaanse conquistador Francisco Pizarro het gebied veroverde, was de bevolking van het huidige Peru gehalveerd door een pokkenepidemie en verscheurd door een burgeroorlog. Het werd een bloedbad waarbij tienduizenden Inca-soldaten afgeslacht werden. 
De Inca’s waren uitstekende architecten. Zij legden goed begaanbare paden aan die in totaal een lengte van 22.000 kilometer besloegen. In het hooggebergte bebouwden ze het land door er terrassen te maken die bestand waren tegen natuurgeweld. In Machu Picchu zijn ze nog te bewonderen. Een reis in de voetsporten van de Inca’s – de Inca-trail – voert langs vele ruïnes en door een fascinerend landschap. 
De lezing start om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur, kosten voor de lezing voor leden zijn € 5,00, voor niet-leden € 7,00. Men dient zich van te voren aan te melden via: www.bibliotheekarnhem.nl/activiteitenprogramma 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden