War Requiem – Muzikale herdenking Operatie Market Garden & Slag om Arnhem

Foto:

Zeventig jaar echoot de oorverdovende Slag om Arnhem al na. De grimmige strijd om de laatste brug in Operatie Market Garden liep uit op een dramatische mislukking. Arnhem bleek één brug te ver. De stad herdenkt de iconische slag uit september 1944 iedere vijf jaar met een uitgebreid programma. Het Gelders Orkest is vaste partner en pakt – in samenwerking met de Stichting War Requiem – Bridge to the Future – de herdenking van de Operatie Market Garden en de Slag om Arnhem in 2014 opnieuw groots aan.

Chef-dirigent Antonello Manacorda presenteert in de Arnhemse Eusebiuskerk en in de Nijmeegse Stevenskerk het indrukwekkende War Requiem van Benjamin Britten uit 1962. De fabelachtige akoestiek in de kerken zorgt voor een unieke ervaring. 
Op het podium staan maar liefst 225 musici onder wie leden van een groot orkest, een kamerorkest, drie solisten – de beroemde Berlijnse sopraan Christianne Libor en Britse tenor Jeremy Ovenden, en de talentvolle jonge Nederlandse bariton Thomas Oliemans – en het koor, samengesteld uit het Laurens Collegium Rotterdam, Consensus Vocalis (instudering Wiecher Mandemaker en Klaas Stok) en Het Nationaal Kinderkoor (instudering Wilma ten Wolde). 
Benjamin Britten zelf zei over zijn muziek: ‘Ik hoop dat het mensen tot nadenken aanzet.’ Point taken!
Antonello Manacorda-dirigent; Laurens Collegium Rotterdam en Consensus Vocalis Zwolle (instudering Wiecher Mandemaker en Klaas Stok); Nationaal Kinderkoor (instudering Wilma ten Wolde); Christianne Libor-sopraan, Jeremy Ovenden-tenor en Thomas Oliemans-bariton
 
Eusebiuskerk Arnhem – zaterdag 20 september; Stevenskerk Nijmegen – zondag 21 september. Beide concerten beginnen om 20.30 uur, kaarten kosten € 59,-.    
Voor meer informatie en kaartverkoop www.hetgeldersorkest.nlfoto onder: Rene Knoop
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
warrequiemeusebiuskerkreneknoop-28large29
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen