‘A Bridge Too Far’ op groot scherm onder de Frostbrug

Foto:

Op zaterdag 20 september wordt de film ‘A Bridge Too Far’ op een openlucht bioscoopscherm van 16×8 meter vertoond. Het draaien van de film is een onderdeel van de herdenkingen rond 70 jaar Airborne. Publiek kan gratis naar de film kijken.

A Bridge Too Far (Een brug te ver) is de verfilming van het gelijknamige boek dat werd geschreven door Cornelius Ryan. Het boek kwam uit in 1974, werd in 1976 verfilmd onder regie van Richard Attenborough en kwam in juni 1977 uit. De hoofdrollen worden onder meer gespeeld door Michael Caine, Sean Connery, Gene Hackman, Anthony Hopkins en Robert Redford. 
A Bridge Too Far beschrijft het verhaal van Operatie Market Garden en dan met name de Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog, waarmee een begin werd gemaakt met de bevrijding van Nederland boven de rivieren. De operatie mislukte, waardoor de bevrijding meer dan een half jaar langer duurde dan bedacht was.
De titel van boek en film verwijst naar een uitspraak van de Britse luitenant-generaal Frederick Browning. Tijdens de voorbereidingen van de operatie zou hij tegen veldmaarschalk Bernard Montgomery gezegd hebben dat zijn troepen de brug over de Rijn bij Arnhem wel vier dagen zouden kunnen vasthouden. Hij voegde daaraan toe: “But, Sir, I think we might be going a bridge too far”.
Het enorme doek wordt opgetrokken bij de John Frostbrug in hartje Arnhem en de is te zien op het evenemententerrein Stadsblokken bij de John Frost brug. Op deze historische plek wordt met deze legendarische film ‘de slag om Arnhem’ herdacht. De film begint om 19.30 en duurt tot ongeveer 23.00 uur. De toegang is gratis. 
Publiek wordt geadviseerd zelf een stoel mee te nemen en zich warm te kleden. Op het terrein zijn toiletvoorzieningen aanwezig en worden hapjes en drankjes verkocht. Vanuit het centrum vaart een pontje naar de Stadsblokken (kosten: 1 euro p.p. enkele reis), opstappen bij de historische havenkraan. Het parkeren van auto’s is niet toegestaan, kom met het OV, fiets of lopend.
Kijk voor achtergronden bij de film en meer informatie op: bridgetoofar.nl 
Richard Attenborough
Op 24 augustus 2014 jl. overleed de regisseur van de film, Richard Attenborough. De Brit, broer van de bekende natuurfilmer David Attenborough, won vele onderscheidingen als acteur en regisseur en werd voor zijn verdiensten tot de adelstand verheven. Films van zijn hand waren onder meer Ghandi (1982) en Cry Freedom (1987), als acteur schitterde hij in Jurassic Parc (1993). A Bridge Too Far won zeven prijzen en werd viermaal genomineerd. Richard Attenborough is 90 jaar geworden.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen