Rondetafelgesprek: Hoe gaan we om met tegenslag?

Foto:

Op dinsdag 16 september is er in Rozet weer een rondetafelgesprek. Dit keer is het onderwerp ‘tegenslag’. Er kunnen onderling gedachtes, ideeën en meningen worden uitgewisseld over de diverse betekenissen van het woord.

Iedereen heeft wel eens met tegenslag te maken en daarom wordt gedacht dat het woord meteen duidelijk is. Maar het begrip is betrekkelijk. Wat voor de één een klap met ingrijpende gevolgen is, is voor een ander slechts een vleugje tegenwind waarover je je schouders ophaalt. Het woordenboek maakt zich er gemakkelijk vanaf met de synoniemen weerslag, tegenspoed en ongeluk. Tijdens het gesprek wordt de betekenis van het woord onderzocht door het te baseren op eigen ervaringen. Daarvoor worden er concrete voorbeelden uit eigen leven gebruikt waarbij tegenslag een belangrijke rol speelde. 
Schrijver, trainer, socratisch gespreksleider, moderator 
Paul Troost is een man van het woord.  Hij is tekstschrijver en traint anderen om het woord te beheersen.  Maar het woord is betrekkelijk en staat niet op zich. Daarom combineert hij als scenarioschrijver woord en beeld, en als socratisch gespreksleider argument en dialoog. 
Het gesprek loopt van 10:00 tot 11:30 uur en is onder leiding van tekstschrijver Paul Troost. Deelnemers kunnen zich melden bij het informatiepunt in de Bibliotheek op de 1e verdieping van Rozet. Kosten voor de activiteit zijn voor leden € 2.50 en voor niet-leden € 3.50. Deelnemers kunnen zich inschrijven en nog meer activiteiten bekijken via de website: http://www.bibliotheekarnhem.nl/activiteiten/activiteitenprogramma.html
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden