Historische Herberg over Slag om Arnhem

Foto:

De Historische Herberg Arnhem begint aan haar zesde jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar element in de beleving van de geschiedenis van Arnhem. In de Herberg wordt op 12 september uitvoerig stilgestaan bij de Slag om Arnhem, 70 jaar geleden.

Net als in de eerdere Herbergen van dit herdenkingsjaar komen weer mensen aan het woord die de evacuatie hebben meegemaakt. Connie Hoefsloot was in september 1944 twintig jaar, zij moest met haar familie hals-over-kop vluchten voor de gevechten bij de brug. Marian Joosten was toen 17 jaar en woonde aan de Bakenbergseweg. Beiden komen vertellen over hun belevenissen in september en tijdens de evacuatie erna.
Arnhem 44-45
Ook het tweede onderwerp heeft met de Tweede Wereldoorlog te maken: Ingrid Jacobs komt vertellen over haar nieuwste boek: “Arnhem 40-45”, een fraai vormgegeven fotoboek over vooral het Arnhemse dagelijkse leven in de oorlogsjaren.
kochbuncker
Pantherstellung
Hoewel men lang heeft gedacht dat de “Pantherstellung” uit de naoorlogse Koude Oorlog stamde, heeft het derde onderwerp ook met de Tweede Wereldoorlog te maken. Leo van Midden komt alles uitleggen over deze stellingen die werden gebouwd in het verlaten Arnhem in het laatste oorlogsjaar.
Historische Herberg, locatie: Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zypendaalseweg 24a te Arnhem; Vrijdag 12 september 17.00 – 19.00 uur. www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen