Discussieavond CASA-Arnhem over Slagveldtoerisme

Naar aanleiding van de zeventigste herdenking van de Slag om Arnhem organiseert architectuurcentrum CASA met Stichting Verborgen Landschap op dinsdag 9 september een discussieavond over slagveldtoerisme in de stad.

“Arnhem is wereldberoemd dankzij de Slag om de Rijnbrug, maar de stad doet daar vooralsnog bar weinig mee. Terwijl Oosterbeek ieder najaar maroon kleurt en met  Museum Hartenstein en de Airborne-wandeltocht duizenden bezoekers trekt, is bij De Brug nog geen kop koffie te krijgen. Op dit gebied heeft Arnhem een wereld te winnen.”
Tijdens de discussieavond wordt besproken hoe recente initiatieven op het gebied van slagveldtoerisme in de stad zich tot elkaar verhouden en welke kansen er nog meer liggen. Ook worden antwoorden gezocht op vragen als Zou de Rijnbrug als toeristische trekpleister van formaat niet het vliegwiel kunnen zijn voor de herontwikkeling van de zuidelijke binnenstad?, Wat te doen met bunker Diogenes en de relicten van Fliegerhorst Deelen? en Hoe zorgen we ervoor dat deze plannen nu eens geen brug te ver blijken?.
Deelnemers zijn onder meer: Jan Hovers (directeur Airbornemuseum Oosterbeek), Victoria van Krieken (directeur Liberation Route Europe), Hans Winters (directeur Stichting Eusebiuskerk Arnhem), Hans Jungerius (Stichting Verborgen Landschap) en Willem Bijleveld (directeur Nederlands Openluchtmuseum).
Deze CASA-avond is powered by Verborgen Landschap en vormt tevens de opmaat naar de Openluchtconferentie Oorlog en Landschap op 25 september. Voor meer informatie hierover zie: www.verborgenlandschap.nl. CASA sluit met dit onderwerp ook aan bij Open Monumentendag  die dit jaar het thema ‘Op reis’ heeft en lokaal is vertaald naar ‘Trekpleister Arnhem’.
Dinsdag 9 september uur, aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur; Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177; Entree: € 5,-, studenten en leden van de CASA-Sociëteit gratis.  
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
casaabridgesoclosedefvoorkant
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen