Rondleiding en wandelen op Zypendaal en in Sonsbeek

Foto:

Op zaterdag 9 augustus organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen in Arnhem een natuur- en cultuurarrangement rond huis Zypendaal en in park Sonsbeek. Voor deelname is reserveren noodzakelijk.

Park Zypendaal bestaat uit een afwisseling van bos, glooiende grasvelden, groepjes rododendrons, sprengen, vijvers en beken. Een aantal bijzonderheden in het park zijn huis Zypendaal met koetshuis en oranjerie, het gouveneurshuisje en de Sint-Jansbeek. Het park is eigendom van de gemeente Arnhem, huis Zypendaal en bijgebouwen zijn van het jubilerende Geldersch Landschap & Kasteelen.
 
Park Sonsbeek
Ten zuiden van Zypendaal ligt Sonsbeek, het meest bekende park van Arnhem. Guillaume baron van Heeckeren kocht Sonsbeek in 1821 en liet het aanleggen in de Engelse landschapsstijl. Op een betrekkelijk klein oppervlak werd een volledig landschap nagebootst met bossen en bosschages, landerijen, waterpartijen, een landhuis, moestuin, hertenkamp en belvedère. Omdat het onderhoud hem te duur werd, stootte hij een deel voor woningbouw en exploitatie af. 
Park Sonsbeek, zoals we het nu kennen is dus een stuk kleiner dan oorspronkelijk. In 1899 kocht Ir J. Tellegen, de toenmalige directeur Gemeentewerken, Sonsbeek aan.
Informatie en reserveren
Het arrangement omvat een uitgebreide rondleiding in huis Zypendaal, koffie/thee met wat lekkers en een wandeling met de boswachter door de parken Sonsbeek en Zypendaal. Start: 13.00 uur op de grote parkeerplaats van huis Zypendaal, gelegen langs de Zypendaalseweg in Arnhem. Duur tot ca. 16.00 uur. Kosten: € 10,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 4,50 p.p. op vertoon van GLK-pas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Rick Huigen, tel. 06 – 26 326 673.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen