Meer overstaptijd Winterswijk-Arnhem

ARNHEM – Reizigers op het spoor van Winterswijk naar Arnhem krijgen vanaf december meer tijd om in Arnhem over te stappen op de trein naar Utrecht. Dat heeft een woordvoerder van Arriva donderdagavond gezegd op een bijeenkomst van reizigersorganisatie ROCOV in Doetinchem. Dit wordt mogelijk door de treinen vanuit de…

ARNHEM – Reizigers op het spoor van Winterswijk naar Arnhem krijgen vanaf december meer tijd om in Arnhem over te stappen op de trein naar Utrecht.

Dat heeft een woordvoerder van Arriva donderdagavond gezegd op een bijeenkomst van reizigersorganisatie ROCOV in Doetinchem. Dit wordt mogelijk door de treinen vanuit de Achterhoek iets vroeger te laten vertrekken.

Meer dan 50 procent van de reizigers op dit spoor stapt in Arnhem over op een volgende trein. Door veel vertragingen en een krappe aansluitingstijd missen reizigers vaak hun aansluiting in Arnhem.

Vervoerders Arriva en Breng zitten sinds een halfjaar op het spoor Winterswijk-Arnhem. Na een start met zeer veel vertragingen en problemen gaat het nu wel beter op de lijn waar ook met de vorige vervoerder Syntus al zo veel problemen waren. 

ROCOV wil dubbel spoor

Voorzitter Ben Mouw van ROCOV erkent dat er vooruitgang is op het spoor tussen Winterswijk en Arnhem, maar hij vindt dat de maatregelen rigoreuzer moeten. Volgens de reizigersorganisatie is een volledig dubbel spoor de enige maatregel die echt afdoende zal zijn om alle problemen op te lossen.

De wens voor een dubbel spoor bestaat al jaren, maar door de hoge kosten zit dit er de komende jaren nog niet in. Wel wordt er gekeken naar de mogelijkheid om op een paar plekken al een dubbel spoor neer te leggen. Daarmee kunnen treinen elkaar vaker passeren en dat moet de kans op vertraging verder doen afnemen.

(Bron: www.omroepgelderland.nl)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0