Merel Severs bij Theater a/d Rijn met krachtige solo-performance over macht

Foto: Theater a/d Rijn

Nadat ze het publiek en de jury omver blies tijdens Fringe 2020 gaat Merel Severs nu touren met de voorstelling Let me tell you something you already know.

Op maandag 15 november staat de performer in Theater a/d Rijn met haar talige, fysieke en persoonlijke performance over een wereld waarin nuance en empathie ondergesneeuwd raken en machtsmisbruik en geweld aan de orde van de dag zijn.

Een gamechanger

Severs is vanaf dit jaar als nieuwe maker aangesloten bij De Nieuwe Oost in Arnhem. Severs (1991) studeerde in 2013 af als actrice aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze werkte als performer met verschillende artiesten en gezelschappen. In 2020 maakte ze haar debuut met Let me tell you something you already know waarmee ze Best of Fringe 2020 won. De jury: “Severs is een game changer. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier. Haar performance is persoonlijk en tegelijkertijd pijnlijk herkenbaar voor iedereen in de zaal.” Severs heeft een groot vermogen ongemakkelijke thema’s met humor voor het voetlicht te krijgen en een voorliefde voor het ontmaskeren van datgene wat eenieder graag verborgen probeert te houden.

Let me tell you something you already know

In Let me tell you something you already know legt Merel Severs de absurditeit van de ongelijkheid tussen man en vrouw bloot. Ze bevraagt alles wat ze tot nu toe als ‘normaal’ beschouwde, rebelleert tegen het feit dat ze als vrouw voortdurend in een hokje wordt geduwd en kantelt het mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief. Dat doet ze op een hoogstpersoonlijke manier en verwerkt ook haar eigen confrontaties met seksisme en machtsmisbruik. Daardoor wordt de voorstelling intens en pijnlijk herkenbaar is voor iedereen in de zaal. Niemand is veilig voor haar krachtige fysieke en talige performance. “Severs is een begenadigd fysiek performer die gemakkelijk tussen slapstick en ernst switcht, waardoor ze zowel de pijnlijkheid als de absurditeit van de heersende rollenpatronen belicht”, aldus Marijn Lems in de Theaterkrant op 13 september 2020.

The Future Is Female!

The Future Is Female! In november staat Theater a/d Rijn in het teken van de de nieuwste generatie vrouwelijke makers. Tussen 11 en 18 november zie je naast Let me tell you something you already know, ook de voorstellingen Talking Songs en Odette, Kater en de Lul. De diverse uiteenlopende theatervoorstellingen brengen thema’s als seksualiteit, stereotypen en familiebanden.

Meer informatie: https://www.theateraanderijn.nl/over/nieuws/#the-future-is-female

Praktische informatie

Let me tell you something you already know is te zien op maandag 15 november om 20.00 uur in Theater a/d Rijn. Vanuit de landelijke coronamaatregelen is voor een bezoek aan het theater een coronatoegangsbewijs verplicht.

Voor meer informatie en tickets: https://www.theateraanderijn.nl/productie/let-me-tell-you-something/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen