Sinterklaas komt op 13 november naar Arnhem!

Foto: Sint Arnhem

Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas naar Arnhem! Waar we vorig jaar nog de intocht in het geheim hebben gefilmd, mag Sinterklaas dit jaar weer door ons allen verwelkomd worden! Kom jij ook naar de binnenstad van Arnhem om Sinterklaas en zijn gevolg welkom te heten?

Aankomst Rijnkade

Vanaf 15.30 uur begint het programma op de Rijnkade. Sinterklaas komt hier om 16.15 uur aan met de boot. Om 16.45 uur stapt hij op zijn paard en vertrekt hij naar de binnenstad. Tijdens de route door de binnenstad maakt hij diverse korte stops, waar je Sinterklaas een handje kan geven of een mooie tekening mag overhandigen.

Traditionele pieten

Er zullen geen zwarte pieten aanwezig zijn bij de intocht. Wel zijn er traditionele pieten; zij zijn ongeschminkt en hebben dus hun eigen, natuurlijke huidskleur. Ze zijn prachtig aangekleed en zijn ‘vermomd’ met sikken, baarden, snorren en hoeden (voor de mannen) en hoeden en natuurlijke make-up (voor de vrouwen).

Werkkamer in de Eusebiuskerk

Om 18.15 uur eindigt de route op de Markt, waar Sinterklaas van zijn paard stapt, om vervolgens naar de Eusebiuskerk te gaan. Sinterklaas heeft dit jaar zijn werkkamer in de Eusebiuskerk en van 18.30 tot 19.30 uur mag je Sinterklaas hier bezoeken. Om 19.30 uur eindigt het programma en vertrekt Sinterklaas naar zijn slaapkamer… de dag zit erop en het is dan tijd voor zijn welverdiende rust.

Route

Ben je benieuwd welke route Sinterklaas aflegt? Download hier de actuele routekaart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen