Vrijwilligersvacature van de week: word Taalmaatje

Foto: Shutterstock

Wil jij als taalmaatje een anderstalige helpen de Nederlandse taal beter te leren spreken? En wil je ondertussen meer leren over andere gewoonten en culturen?

Als taalmaatje word je gekoppeld aan iemand (volwassenen) die het Nederlands niet als moedertaal heeft meegekregen.

Taal belangrijk voor zelfvertrouwen

Soms bezoeken anderstaligen een taalschool of zijn ze bezig met inburgering, anderen wonen al langer in Nederland maar willen graag hun (Nederlandse) taalvaardigheid nog meer verbeteren. Er zijn ook anderstaligen die het Nederlands nog helemaal niet spreken. Een nieuwe taal leren is moeilijk. Het spreken ervan schiet er bij de lessen op een taalschool vaak bij in, terwijl dat juist zo belangrijk is voor het zelfvertrouwen en de integratie in de Nederlandse maatschappij. Uit evaluaties blijkt dat anderstaligen heel blij zijn met de hulp van taalmaatjes. Zij kunnen allerlei vragen aan hen stellen en vooral veel Nederlands met elkaar praten. In het dagelijks leven hebben anderstaligen vaak weinig contact en komen soms niet verder dan ‘hallo en dag’ in hun buurt of de supermarkt.

Dus, vraag jezelftaalmaatje

Sta jij stevig in je schoenen, ben je communicatief sterk, laat je vooroordelen en aannames meestal thuis en heb je twee uurtjes per week in je agenda over? Meld je dan aan als taalmaatje! Een van onze vrijwillig coördinatoren maakt graag een afspraak met je om er meer over te vertellen. Stuur een bericht naar [email protected] of bel met Marieke Kramer, 06 46174638.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen