Nieuw projectteam Arnhemse Uitnacht 27 januari 2023

Foto: Arnhemse Uitnacht 2023

Met trots presenteert De Arnhemse Uitnacht haar nieuwe tweekoppige projectteam: Jurriën Schobben en Alberto Villanueva. De twee dansers van het gezelschap Introdans willen van de Uitnacht een wervelende avond maken voor iedereen.

De Arnhemse Uitnacht vindt in 2023 plaats op vrijdag 27 januari.

Nieuw projectteam

Jurriën Schobben en Alberto Villanueva zijn geen onbekenden in het Arnhemse culturele veld. Sinds 2010 (Jurriën) en 2011 (Alberto) zijn ze als danser verbonden aan het Arnhemse gezelschap Introdans. Ze zijn de initiators van het WEARNHEM platform, waarin vele Arnhemse professionele creatievelingen samenkomen en waarin de creativiteit van de stad gepromoot wordt. De film ‘WEARNHEM the final chapter’  is in september uitgekomen, na twee eerdere edities.
“De taak om de Uitnacht te leiden is een geschenk voor ons, we supporten onze lokale artiesten en culturele instellingen. Zeker nu we gemeenschappelijke gronden moeten vinden, in kunst en in het leven.” Aldus Schobben en Villanueva.
In het volgende filmpje stellen Jurriën en Alberto zich voor: https://youtu.be/1d_SWHD6Tz4.

Nog breder publiek

De vijfde editie van de Arnhemse Uitnacht zal vrijdag 27 januari 2023 plaatsvinden. Met de keuze voor een nieuw projectteam wil het bestuur van de Stichting Culturele Evenementen Arnhem een nog breder publiek aanspreken. Schobben en Villanueva zullen zich nog nadrukkelijker gaan inzetten om de cultuur die Arnhem te bieden heeft te brengen naar een groot publiek van liefhebbers en mensen die nog niet zo bekend zijn met de kunsten.
Voorzitter Jenny Doest: “Arnhem kent een schat aan cultuur. Wij willen iedereen daarvan laten genieten tijdens de Arnhemse Uitnacht. Met ons nieuwe projectteam komt die wens nog dichterbij”.

Arnhemse Uitnacht

De Arnhemse Uitnacht is een avond vol kunst, cultuur en uitgaan. Op vele locaties in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft. Het programma van de Arnhemse Uitnacht bestaat uit voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en andere ontmoetingen. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats op diverse locaties in de (binnenstad) en is gratis toegankelijk. Onderdeel van de Arnhemse Uitnacht is de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem.
De Arnhemse Uitnacht is een initiatief van Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen én Gemeente Arnhem, Ondernemersfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Rabobank en Vrienden van theater.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen