Expositie vraagt aandacht voor kinderkanker

Foto: Rozet

Vanaf deze week exposeert Indra met haar tekeningen in de bibliotheek van Rozet Kronenburg. Hoewel ze het zelf niet kan meemaken, zal ze “dol enthousiast zijn als ze van boven meekijkt,” aldus haar moeder Marleen Kerstens.

Indra overleed in januari 2021 aan een agressieve vorm van botkanker. Met haar Vleugelstaartjes wilde Indra (2006-2021) andere zieke kinderen blij maken.

Opdracht en missie

In de laatste fase van haar leven droeg Indra op veertienjarige leeftijd haar schrijfwerk en illustraties, waar ze met veel passie aan werkte, over aan haar moeder. Haar opdracht en missie: kinderkanker moet de wereld uit. Ze had besloten dat ze ook na haar overlijden bewustwording wilde blijven creëren voor kinderkanker. Ook wilde ze met haar Vleugelstaartjes, een dierenrijk uit haar fantasie en dromen, andere zieke kinderen inspireren en ‘gelukjes’ doorgeven.

Dromen Achterna

De expositie Dromen Achterna geeft in twaalf werken een beeld van Indra’s dromen en gedachten voor en tijdens haar ziekte. In samenwerking met Rozet Komma zijn er kaartensets gemaakt van de illustraties. Deze zijn verkrijgbaar bij de balie in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt, na een donatie aan het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.
De expositie reist deze zomer door de verschillende vestigingen van Rozet. De volgende locatie, de datum is nog niet definitief, is Rozet Presikhaaf.
Kijk ook naar: www.indraswereld.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen