Open Ateliers afgelopen weekend geweest op Arnhems Buiten

Foto: OpenAtelier. Petra Crielaard in Galerie en kunstuitleen

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni openden een kleine twintig ateliers hun deuren in gebouw B46. In de weelderige groene omgeving van park Arnhems Buiten vormt dit markante gebouw het decor.

Eind jaren vijftig gebouwd als laboratoriumgebouw voor de KEMA is dit gebouw inmiddels alweer zes jaar dankbaar in gebruik als ateliergebouw, beheerd door SLAK.

In volgorde van A tot Z

Binnen ateliergebouw B46 werken in volgorde van A tot Z architecten, beeldhouwers (steen en brons), edelsmeden, fabric designers, fotografen, grafisch ontwerpers, houtbewerkers, illustratoren, infographicmakers, lampenontwerpers, levenskunstenaars, regisseurs, restauratoren, schilders, sieradenmakers, tekstschrijvers, theatermakers en uitvinders. Doel van de Open Ateliers is om gelegenheid te bieden om niet alleen kennis te komen maken, maar ook daadwerkelijk (toegepaste) kunst te kopen.

Galerie met Kunstuitleen

Speciaal dit weekend was de opening van een Galerie met Kunstuitleen in unit 1008 van Petra Crielaard. Zij maakt kleurrijke schilderijen met acrylverf en diverse materialen. Haar kunstuitleen in eigen beheer omvat een collectie van meer dan 120 werken, groot en klein.
Haar idee is om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van kunst.

Andere kunstenaars

De andere kunstenaars die ook hun deuren openden tijdens de Open Ateliers: Andy Jennings, Anne Luchies, Annemarie Noorderwerf, Beatrijs van den Brink, Cora van Antwerpen, Hanneke Vermeulen, Jerome Symons, Leon Verhoeven, Maria van Aalst, Marijke Bruin, Moniek Nooren, Nicolette Zwartkruis, Peter-Paul van der Ven, Petra Crielaard, Seger van Wijk, Sigrid van Amerongen, Tirza Mual, Tom van Wagensveld, Vincent van Bruggen en Willy ten Bras.

Gemist dit keer?

Op 12 en 13 november is de volgende editie. Noteer alvast in de agenda.
Utrechtseweg 310 – 6812 AR Arnhem. Neem vanaf Arnhem de rotonde rechtsaf, vanaf Oosterbeek de rotonde linksaf. Op het terrein, volg de borden B46-B30.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen