Ontmoet Introdans en Ton Wiggers in Focus Filmtheater

Foto: HansWithoos FC

Woensdag 29 juni organiseren Focus Filmtheater en Introdans een bijzondere filmavond in Focus rondom oprichter en pionier Ton Wiggers. Te zien is de nieuwe documentaire Op weg naar de toekomst door de Arnhemse filmmaakster Inge Theunissen.

Na de première is er een zaalgesprek in aanwezigheid van Wiggers. De voorstelling is die avond twee keer te zien, om 19.00 uur en 21.00 uur. Voor de late voorstelling zijn nog kaarten verkrijgbaar. Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie en tickets.

Bevlogen vasthoudende pionier

In 1971, een halve eeuw geleden, richtte Ton Wiggers in Arnhem balletgezelschap Introdans op. Ter ere van dit gouden jubileum en zijn afscheid na vijftig jaar volgde Inge Theunissen hem gedurende zijn laatste jaar als directeur. Wat kenmerkt de mens die vijftig jaar lang onverwoestbaar vasthoudt aan zijn missie: dans toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen? En ook: hoe kijkt hij naar de toekomst? De documentaire Op weg naar de toekomst vertelt het verhaal van een bevlogen vasthoudende pionier.

Introdans beweegt je

Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken ons repertoire dat we op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit onze kunst verbinden we mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving!

Focus Filmtheater

Grenzeloze filmliefde, altijd een prachtprogramma, vijf filmzalen, een sfeervol café, zonnig terras en openluchtvertoningen op het dak; dat is Focus Filmtheater Arnhem. Het filmtheater bevindt zich aan het Audrey Hepburnplein 1 middenin de stad, en biedt een afwisselend aanbod van actuele films en speciale evenementen.
Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie en tickets.
Je kunt ook bellen: 088 1900666 (op maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur), of mail: [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen