Expositie ‘Oude dingen nieuw gemaakt’ bij Kunstfabriek De Transformatie

Foto: Kunstfabriek De Transformatie

Van maandag 23 mei tot en met vrijdag 3 juni is in de Boderuimte van Kunstfabriek De Transformatie aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90 in Arnhem de Expositie ‘Oude dingen nieuw gemaakt’ te zien.

In deze expositie presenteert Marion van Hoof werk dat begon met het repareren van oude, versleten beeldjes uit de tuin van haar voormalige tuin en een knipoog naar Kintsugi. Vervolgens besloot zij de figuren op eerder gebruikte materialen een context te geven.

Japanse kunst van repareren

Kintsugi (gouden band) of Kintsukuroi (gouden reparatie) is de Japanse kunst om gebroken voorwerpen te repareren. Breuk en reparatie worden hierbij gezien als onderdeel van de geschiedenis van een object dat gezien mag worden.

Marion van Hoof is vooral gefascineerd door het ambacht van de schilderkunst. Inspiratie voor haar onderwerpen vindt zij in dromen, fantasie en wat om haar heen gebeurt. Haar werk kenmerkt zich door de keuze van perspectief en het verhaal dat wordt verteld, vaak met humor. Het portretteren van mens en dier doet zij graag, waarbij vooral de ogen haar biologeren.

Bezoek op afspraak

Marion van Hoof ontvangt haar bezoekers op afspraak. Via het email-adres [email protected] kunnen geïnteresseerden een bezoekafspraak maken.

Over kunstfabriek de Transformatie
Kunstfabriek De Transformatie is een plek in Arnhem waar circa 100 kunstenaars en creatieven atelier houden. De Kunstfabriek is gevestigd in een monumentaal gebouw aan de Van Oldenbarneveldtstraat 90, een verborgen schoonheid in de stad. Het is ontworpen in de strakke zakelijke stijl van de Nieuw Haagse School door Hendrik Fels (1882-1963) en later gerenoveerd door K3 Architectuur en TAK Architecten. Zeer de moeite van het bekijken waard.

Noot voor redactie
De bijgevoegde foto is vrij van rechten. Wij verzorgen graag een persoonlijke rondleiding.

Samenvatting informatie

Contact en informatie
Marion van Hoof
[email protected]
06-14443890

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen