Burgers’ Zoo populairste attractie in Gelderland

Foto: Burgers' Zoo

Musement, het boekingsplatform voor activiteiten wereldwijd, analyseerde meer dan 1100 attracties in Nederland geanalyseerd en met de resultaten een kaart gecreëerd. Voor elke provincie werd de attractie met het hoogste aantal beoordelingen op Google als de populairste beschouwd.

In de provincie Gelderland won Burgers’ Zoo de titel van populairste attractie. Dierentuinen en pretparken komen in acht van de twaalf provincies als winnaar uit de bus

Nederland is een klein land is, maar het toeristisch en cultureel aanbod in elke provincie is enorm. Of je nu in nationale parken wil wandelen, graag kunst kijkt in musea of de liever de longen uit je lijf schreeuwt in pretparken.

Pretparken

Hoewel het toeristisch en cultureel aanbod gevarieerd is, valt het op dat de pretparken in vier provincies het populairst zijn. De Efteling, in Noord-Brabant, is de absolute winnaar van het land met meer dan 90.000 beoordelingen. Ook in Limburg, Flevoland en Overijssel zijn pretparken het populairst, respectievelijk Toverland, Walibi Holland en Attractiepark Slagharen.

Dierentuinen

Dierentuinen zijn ook erg succesvol en het populairst in een derde van de Nederlandse provincies. Bovenaan staat Burgers’ Zoo in Arnhem (Gelderland) met meer dan 26.000 beoordelingen op het zoekplatform, gevolgd door Wildlands Adventure Zoo Emmen (Drenthe), met bijna 23.000 beoordelingen. In Utrecht won Ouwehands Dierenpark met bijna 16.000 reviews en in Friesland is de winnaar AquaZoo met bijna 5000 beoordelingen.

Musea

Hoewel het land meer dan 600 musea rijk is, kwam slechts in één provincie een museum als populairste naar voren. Dit is het geval in Noord-Holland waar het Rijksmuseum in Amsterdam met meer dan 65.000 beoordelingen bovenaan staat.

Met de algemene resultaten in het achterhoofd, moeten ook het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis genoemd worden. Hoewel ze geen plekje op de kaart bemachtigd hebben, hebben ze respectievelijk meer dan 64.000 en 51.000 beoordelingen op Google ontvangen.

Andere categorieën

In de andere categorieën werd de historische vesting Bourtange (6200 beoordelingen) in Groningen bekroond, was de Markthal (36.200 beoordelingen) het populairst in Zuid-Holland en is Delta Park Neeltje Jans (meer dan 4800 beoordelingen) de meest geliefde plek voor een dagje uit in Zeeland.

De populairste attracties van Gelderland

Met bijna 27.000 beoordelingen is Burgers’ Zoo de oprechte winnaar van de provincie Gelderland. De Apenheul in Apeldoorn heeft met meer dan 13.000 beoordelingen de tweede plek bemachtigd. En op nummer drie, nét achter de Apenheul, staat het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

attracties

.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen