Kröller-Müller Museum presenteert lezingenreeks

Foto: Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum organiseert de lezingenreeks Bij Helene aan de muur waarin kunsthistoricus Gees-Ineke Smit vertelt over kunstenaars met wie Helene Kröller-Müller een speciale band had. Aan bod komt ook hoe Helene kijkt naar de ontwikkelingen van kunstenaars en kunststromingen.

De reeks bestaat uit vier lezingen. De eerste is op 28 november bij het Kröller-Müller Museum.

Reeks

De is te volgen in een serie, maar ook opzichzelfstaand. De lezingen vinden plaats in de Van der Leeuwzaal van het museum. Bezoekers kunnen online een museumticket boeken inclusief een ticket voor de lezing (meerprijs van €5,-).

  • Lezing 1, Vader en dochter Toorop, zondag 28 november 2021, van 12.00 tot 13.00 uur
  • Lezing 2, Isaac Israels, zondag 2 januari 2022, van 12.00  tot 13.00 uur
  • Lezing 3, Franse impresssionisten , zondag 30 januari 2022 van 12.00 tot 13.00 uur
  • Lezing 4, Bart van der Leck ,zondag 27 februari 2022 van 12.00 tot 13.00 uur

Over de spreker

Drs. Gees-Ineke Smit studeerde kunstgeschiedenis na de kunstacademie. Deze achtergrond vormde een goede basis voor het uitoefenen van diverse functies in haar werk. Het vertellen over de kunst en haar geschiedenis bleef al die tijd haar grote passie. Zij heeft een lange ervaring in het ontwikkelen en geven van lezingen, waarbij de laatste tijd het thema Vrouwen in de Kunst haar speciale aandacht heeft.

Belangrijke informatie

  • Een ticket geeft alleen toegang tot het Kröller-Müller Museum.
  • In lijn met het beleid van de landelijke overheid vragen we bij binnenkomst in het museum om je coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs. Dit geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar.
  • Je dient ook in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Koop je ticket voor het park hier.
  • Een ticket met datum reserveren is vereist, dat geldt ook voor houders van een kortingskaart zoals een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-KAART.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden