Programma van januari – juni bekend: ticketverkoop Theater aan de Rijn gestart

Foto: Nastaran_SongsForNoOne

Het programma van januari tot en met juni bij Theater aan de Rijn is bekend en de ticketverkoop is gestart. Met thema’s als Echt Ernems, The Future is Female, Roots en Language no problem brengt het Arnhemse theater weer een reeks avontuurlijke voorstellingen die het experiment niet schuwen.

Opkomend talent, gevestigde artiesten en eigen makers van De Nieuwe Oost laten het publiek vanuit vernieuwende perspectieven, verschillende denkwijzen en met een open blik naar de wereld om zich heen kijken.

Betekenisvolle verhalen

In het vlakkevloertheater aan het Bartokplein in Arnhem word je door acteurs, dansers en performers ondergedompeld in betekenisvolle verhalen over identiteit, historie, liefde, maatschappij en spiritualiteit. Zo neemt theatermaker Nastaran Razawi Khorasani je in Songs for No One mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Deze voorstelling won in 2020 de BNG Bank Theaterprijs.
Daarnaast komt Sadettin Kirmiziyüz terug naar Theater aan de Rijn met zijn nieuwe voorstelling Show Me the Money over zijn obsessie met geld en welke rol dit speelt in zijn leven. Deze voorstelling is door Musis en Stadstheater geprogrammeerd in Theater aan de Rijn.

Theater aan de rijn
Furia

Gevestigde makers en opkomende talenten

Theater aan de Rijn
Sadettin Foto: Bart Grietens

Theater aan de Rijn vindt het belangrijk gevestigde makers en opkomende talenten uit eigen stad het podium te bieden. Zo kom je onder andere maker Patricia van Deutekom tegen die met de voorstelling Furia een eerbetoon brengt aan het artistieke erfgoed van haar grote liefde en inspirator Jens van Daele, die in 2020 plotseling overleed. Furia is een energiek, theatraal en poëtisch dansconcert met indringende live muziek en is een ode aan de kracht van de vrouw.
Rikkert van Huisstede brengt op 14 april de succesvolle voorstelling Boys Won’t Be Boys naar Arnhem, met een volledig nieuwe lokale cast. Boys Won’t Be Boys is een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens rondom het thema mannelijkheid.

Praktische informatie

Tickets voor de voorstellingen zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.theateraanderijn.nl.
In verband met de landelijke coronamaatregelen is momenteel nog een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf dertien jaar verplicht bij een bezoek aan het theater. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden