Rozet zoekt Arnhemse helden

Foto: Rozet

Arnhem kent veel helden. Helden uit de geschiedenis, maar zeker ook van nu. Rozet zet deze helden in de schijnwerpers door hun foto’s te plaatsen op heldenrollen in Rozet centrum.

Ieder jaar wordt een nieuwe Arnhemse held gekozen die toegevoegd wordt aan deze galerij. Iedereen kan tot 20 november zijn of haar held aanmelden om kans te maken op de titel Arnhemse held van 2021.

Het hart op de juiste plek

Een held is iemand die onbaatzuchtig is, te hulp schiet waar het kan en het hart op de juiste plek heeft. Iedereen kan een Arnhemse held zijn, als hij of zij maar een link heeft met de stad.

Arnhemse held van 2020

De Arnhemse held van 2020 was Elmar Noteboom, kunstdocent aan het Dorenweerd College. Hij startte enkele jaren geleden samen met leerlingen Stichting InDifferent; een community van leerlingen en docenten die zich inzetten voor diversiteit en tegen discriminatie.
Elmar werd door meerdere mensen genomineerd. Een van hen zei: “Ik zie elke dag met eigen ogen hoe hij leerlingen, waaronder mij, helpt met problemen waar middelbare-schoolleerlingen mee moeten dealen. Zo is hij een aanspreekpunt voor kinderen die afwijken van de norm. Hij heeft mij persoonlijk erg geholpen in een periode waarin ik me bang en somber voelde. Daarom is hij voor mij een held.”

Aanmelden

Aanmelden van een held kan via www.rozet.nl/arnhemseheld of met een kaartje in een van de bibliotheken van Rozet.
Een jury kiest de winnaar en maakt medio december tijdens een feestelijke uitreiking bekend wie de Arnhemse held van 2021 is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden