#THISisPrikko: Presikhaaf door de ogen van jongeren

Foto: Thisisprikko

Jongeren uit Presikhaaf werkten hard aan een tentoonstelling over hun wijk Presikhaaf. Daarnaast werd een activiteitenprogramma ontwikkeld, waarmee wijkbewoners en bezoekers mee worden genomen in verhalen over de wijk.

De jongeren gingen aan de slag met erfgoed van lang geleden en erfgoed in hun eigen leven. Erfgoed dat is verdwenen en erfgoed dat kan worden doorgegeven. Neem een kijkje in de wijk door de ogen van deze jongeren.

Tentoonstelling

De tentoonstelling #THISisPrikko – Prikko is hoe de jongeren hun wijk noemen – is te zien van 5 augustus tot 1 oktober 2021 in het hart van de wijk: Winkelcentrum Presikhaaf. Van 5 augustus tot 22 augustus verrijken de jongeren de tentoonstelling met een activiteitenprogramma voor wijkgenoten en bezoekers.
Dit project vergroot de belevingswereld van de jongeren en laat ze hun talenten en interesses ontdekken. In hun zoektocht naar erfgoed ontmoeten de jongeren bijzondere buurtgenoten en stuiten op belangrijke verhalen. Ze ontdekken de verbindende kracht van familietradities, kleding, dans, muziek, sport en eten.

Co-creatie

#THISisPrikko is een co-creatie tussen Presikhaaf University, het Nederlands Openluchtmuseum en Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Samenwerkingspartner Winkelcentrum Presikhaaf stelt voor het project ruimte beschikbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen