Open Monumentendag Arnhem 11 en 12 september: ook voor jou 

Foto: Comite Open Monumentendag Arnhem

Zo’n dertig monumenten in Arnhem zijn op 11 en 12 september gratis te bezoeken tijdens de 35e editie van Open Monumentendag. De ondertitel van dit jaar in Arnhem, ook voor jou, heeft alles te maken met het thema inclusie.

Dat is het creëren van een gastvrije, diverse en toegankelijke ervaring waar iedereen aan kan deelnemen. In een sfeer van samenkomst en verbinding openen onze monumenten de deuren voor iedereen.

Open Monumentendag is voor iedereen

Open Monumentendag is voor iedereen, jong en oud. Voor de nieuwe Arnhemmer die net kennis maakt met de stad of de geboren Arnhemmer die alles van Arnhem denkt te weten. Ontdek nieuwe erfgoedplekjes en hoor de verhalen achter de monumenten.
Er is een prachtig weekendprogramma rondom het thema inclusie met uiteenlopende activiteiten zoals lezingen, rondleidingen en exposities.

Open Monumentendag In samenwerking met wijkbewoners

In samenwerking met wijkbewoners wordt het erfgoed in wijken in Arnhem-Noord en -Zuid voor het voetlicht gebracht. Hiervoor wordt er samengewerkt met onder andere Huis voor de Wijk Malburgen, Presikhaaf University, Cultuurgroep De Laar, de Bakermat en de Kunstwerkplaats.
In Arnhem opent tijdens het weekend ook een uniek Rijksmonument voor inclusie: Bio Vakantieoord (toen: Bio-Herstellingsoord). Opgericht in 1952, konden kinderen er revalideren. Het is nu een vakantiepark voor gezinnen en groepen met (meervoudig) gehandicapte kinderen.

Ontdek Arnhem te voet of op de fiets

Ontdek Arnhem te voet of op de fiets met een van de routes uit het boekje Arnhem Verscholen (2020). Ze nemen je mee langs opmerkelijke gebouwen en verscholen kunstwerken in de openbare ruimte. Denk aan een wandelroute door de authentieke volkswijk Klarendal in Arnhem-Noord en een fietsroute door Malburgen in Arnhem-Zuid. Het boekje is als pdf te downloaden via de website.

Landelijk en gratis

Open Monumentendag is een landelijk en gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het tweede weekend van september.
De volledige lijst van de deelnemende monumenten is te vinden op: openmonumentendagarnhem.nl.
Met dank aan Comité Open Monumentendag Arnhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen