Zomer in het Openluchtmuseum met een Italiaans ijsje

Foto: Openluchtmuseum

De bomen kleuren prachtig groen, de temperatuur stijgt en de zon laat zich steeds meer zien. De zomer is aangebroken in het Openluchtmuseum.

Volg de ambachtenroute door het park, bezoek de nieuwe tentoonstelling Makers in Beeld of haal een echt Italiaans ijsje bij de net geopende IJssalon Venezia. Wist je dat de tramdienst in het museum dit jaar 25 jaar bestaat? En dat je twee weken lang kunt komen genieten van de Zomeravonden?

IJssalon Venezia nu al open

Even lekker een écht Italiaans ijsje halen in het Openluchtmuseum? De deuren van de splinternieuwe IJssalon Venezia zijn geopend. Nou ja, splinternieuw? Het bijzondere van deze salon is dat het een zorgvuldig gereconstrueerde versie is van Venezia zoals het er in de jaren zestig in Utrecht heeft uitgezien: de originele toonbank, de kenmerkende neonverlichting. Omdat het oude interieur van Venezia te kwetsbaar is voor een gebruikslocatie is ervoor gekozen het interieur zo natuurgetrouw mogelijk na te maken, met toevoeging van enkele originele elementen.

Jaren zestig in Utrecht

Carlo De Lorenzo:  “Wij zijn trots dat het originele interieur van Venezia in de collectie van het Nederlands Openluchtmuseum is opgenomen en zo bewaard blijft voor toekomstige generaties. Venezia in het Openluchtmuseum is helemaal ingericht zoals het er in de jaren zestig in Utrecht heeft uitgezien. Het is alsof ik terug ben gegaan in de tijd, toen ik bij mijn vader en broer tijdens de schoolvakanties in de ijssalon werkte. De inrichting met de beeldbepalende toonbank is perfect gereconstrueerd. Zelfs de tegels die in de jaren zestig op de vloer lagen zijn terug.”

Zomeravonden in het museum

Lekker eten en drinken. Naar muziek luisteren. Leuke dingen doen met het hele gezin. Tijdens de Zomeravonden in het Openluchtmuseum kan het allemaal tegelijk. Van 31 juli tot en met 15 augustus is het OLM iedere avond van 16.00 tot 21.00 uur geopend met een feestelijk programma op verschillende locaties in het museumpark. Bestel vanaf vandaag tickets.
Reserveer je tickets voor het Openluchtmuseum via de website en breng deze zomer een bezoek aan het museumpark, want geschiedenis beleef je zelf.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen