Documentaires: The Best of IDFA on Tour op 11, 16, 17 en 27 juli

Foto:

Al jaren een succes in Focus Filmtheater: The Best of IDFA on Tour. Een mooie selectie van prijswinnende documentaires van het International Documentary Filmfestival Amsterdam, in één middag achter elkaar te zien.

De films zijn geselecteerd door de jury’s van IDFA 2020 om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Het programma bestaat dit keer uit vier (Nederlands ondertitelde) films, te zien op zondag 11, vrijdag 16, zaterdag 17 en dinsdag 27 juli van 13.00 tot 18.30 uur (met twee pauzes).

Programma:

1) Gorbachev. Heaven

Winnaar IDFA Award for Best Directing,Vitaly Mansky | LV, CZ 2020 | 100 min
Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

2) Radiograph of a FamilyFocus

Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary, Firouzeh Khosrovani | NO, IRAN, ZW 2020 | 82 min
Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

3) Unforgivable

Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary,Marlén Viñayo | El Savador 2020 | 36 min
Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay.

4) Dealing with Death

Winnaar IDFA Award for Best Dutch Documentary, Paul Sin Nam Rigter | NL 2020 | 74 min
Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

Reserveren en prijzen

De films zijn niet afzonderlijk te bezoeken, maar worden achter elkaar vertoond met twee pauzes van twintig minuten. De prijs van een passe-partout is € 27,50 (F-pas/vriendenpas/student € 25,00). Cineville-pashouders betalen geen toeslag.
Tickets zijn te bestellen via de website van Focus: www.focusarnhem.nl/agenda/the-best-of-idfa-on-tour-2021.

Over IDFA

Het International Documentary Film Festival Amsterdam biedt een onafhankelijke en inspirerende plek waar publiek en professionals terecht kunnen voor een pluriform aanbod documentaires van hoge kwaliteit. Pluriform wat betreft vorm en inhoud, maar ook wat betreft (culturele) achtergrond van de maker. IDFA biedt een alternatief voor massavermaak en eenvormigheid en laat zien dat een steeds groter publiek op zoek is naar een hoogwaardige vorm van verdieping en reflectie. Naast documentairefilms geeft IDFA sinds 2007 met IDFA DocLab-programma ook uitgebreid de ruimte aan de nieuwste digitale documentaire ontwikkelingen. Scholieren komen met IDFA documentaires in contact tijdens schoolvoorstellingen en op Docschool Online. Meer info: www.idfa.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen