Een zonnige zomer voor Ruimtekoers

Foto: Ruimtekoers

De wereld begint weer een beetje met draaien. Team Ruimtekoers zit boordevol energie om alle plannen die afgelopen maanden zijn gemaakt tot uitvoer te brengen.

Gelukkig zat Team Rumitekoers in de tussentijd niet stil. Lees snel verder over een paar van hun bevindingen, inspiratie en stiekem toch al vast wat plannen voor aankomende zomer en daarna. Meer staat er in hun nieuwsbrief.

‘Samen maken we de stad’Ruimtekoers

Kun je als bewoner zelf mee vorm geven aan je wijk? Zeker weten. ‘Samen maken we de stad’, is niet voor niets het motto van Ruimtekoers. Een van Ruimtekoers’ stadsmakers is beeldend kunstenaar Yasser Ballemans. Hij buigt zich momenteel, samen met jongeren uit de Jeugdwijkraad van Malburgen, over het ontwerp van een fysieke spelvorm die (jonge) mensen in de wijk helpt verbinden. Lees meer over het spel van Yasser en de Jeugdwijkraad.

Samen maken we de wijk groen

Winkelcentrum de Drieslag wordt groen! Deze toch wat stenige en betonnen ruimte verdient een groene levendigheid. De stalen pergola is de perfecte plek voor allerlei planten die zowel omhoog als naar beneden kunnen groeien. De Onkruidenier maakt samen met inwoners en winkeliers van de Drieslag ontwerpen voor zelfs interactief groen. Lees hier meer over de groene drieslag.

Participatie bij armoedebeleid

Makers Karlijn en Esther bedenken, maken en spelen samen met mensen die leven in armoede een theatervoorstelling. Om op die wijze mensen die leven in armoede een stem te geven en daarmee het armoedebeleid van gemeente Arnhem te verrijken met vernieuwende inzichten. Hoe kan het nóg beter? Lees hier meer over iedereen wordt mens.

Steun Ruimtekoers met haar missie

Met jouw steun aan Ruimtekoers draag je bij aan een platform voor kunstenaars en ontwerpers die midden in de samenleving hun praktijk ontwikkelen. Lees hier hoe je Ruimtekoers steunt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden