Wat is er de komende tijd te doen in het Nederlands Watermuseum?

Foto: Wikipedia

Op zaterdag 5 juni is het zover, het Watermuseum mag jullie weer van harte welkom heten en een leuk en leerzaam bezoek bezorgen. Uiteraard heeft het museum weer allerlei spetterende activiteiten voor jullie in petto zoals je van het museum gewend bent.

Wat staat er de komende maanden onder andere op het programma:

Water inspecteur (junior) speurtocht door prachtig park Sonsbeek

Tijdens de speurtocht ga je als een échte waterinspecteur op pad en bij alle waterpunten in park Sonsbeek is er een leuke opdracht te doen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van zes tot en met tien jaar en kost € 3,95 per stuk. Je kunt de speurtocht kopen tijdens de openingstijden van de buiten Waterwinkel en/of tijdens de openingstijden van het museum. Je kunt de speurtocht op elk willekeurig moment starten. Wil je het park écht een keer op een heel unieke wijze beleven, ga dan extra vroeg je bed uit. Er zijn dan weinig mensen in het park en er ligt nog dauw op de blaadjes en het gras. Is er een jonger broertje of zusje in jullie gezin? Geen probleem. Hij/zij kan op pad met de Waterinspecteur junior speurtocht. De kosten zijn € 1,50 per stuk. Enkel in combinatie met de Waterinspecteur speurtocht zes tot en met tien jaar.

Wandelarrangement + warme drank + lunch to go

Maak je bezoek aan Sonsbeek compleet met deze Grand Café Aan de Beek Social Deal voor slechts € 9,95 en geldig tot en met 31 juli. Klik hier om naar de deal te gaan.

Professor Obie speurtocht in het museum

Professor Obie is de code van zijn kluis kwijt. Kun jij achter de code komen? Geschikt voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. De kosten zijn € 1,50 en te koop tijdens de openingstijden van het museum.

Pinguin speurtocht in het museum

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van vier tot en met zes jaar en kost € 1,50. Te koop tijdens de openingstijden van het museum. Ga samen met pinguïn in het museum op zoek naar dieren van over de hele wereld. Doe de opdrachten en verzamel stickers.

Experimenteer in de Waterwerkplaats

Kun jij rozijnen laten dansen of lukt het jou om van vloeisloffen een Nederlandse vlag te maken? Geschikt voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar. De kosten zijn € 1,50 en een geldig entreebewijs.
Je kunt experimenteren in de Waterwerkplaats op zaterdag en zondag tussen 10.15 en 16.00 uur in de periode van 5 juni tot en met 9 juli.

Watermonsters gezocht

Gewapend met emmer en schepnetje ga je naar de Jansbeek die achter het museum stroomt. Hier ga je watermonsters vangen. Met behulp van een loeppotje en aan de hand van een waterbeestjeszoekkaart kom je er achter welke waterdiertjes jij gevangen hebt. Na afloop krijg je de waterbeestjeszoekkaart mee naar huis toe, zodat je ook bij jou in de buurt uit kunt zoeken welke diertjes er in het water leven. In de Waterwinkel zijn loeppotjes en schepnetjes te kopen. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud en deelname kost € 1,50 als je ook het museum bezoekt die dag. Wil je alleen deelnemen aan de activiteit, dan betaal je € 3,-. De activiteit vindt plaats tijdens de zomervakantie van 10 juli tot en met 5 september, dagelijks tussen 10.15 en 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen