29 en 30 mei: weekend van de begraafplaats

Foto: Heidepol

Zaterdag 29 en zondag 30 mei is het Weekend van de Begraafplaats.  Het thema dit jaar is: Begraafplaatsen: vol liefde. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten.

Begraafplaatsbeheerders en vrijwilligers staan klaar om bezoekers gastvrij te ontvangen. Op natuurbegraafplaats Heidepol en bij begraafplaats Moscowa ben je van harte welkom op zaterdag 29 en zondag 30 mei.

tussen 10.00 en 16:00 uur.  Het adres is: Harderwijkerweg 37, 6816 VA in Arnhem.

Activiteiten Heidepol

Vanwege de corona-maatregelen zijn groepsrondleidingen op de natuurbegraafplaats of een andere groepsactiviteit niet mogelijk. Zelfstandig een wandeling maken kan echter wel. Bezoekers kunnen dan zelf de schoonheid van het natuurgebied ervaren. En dat onze natuurbegraafplaats iedereen zeven dagen per week, van zonsopgang tot zonsondergang verwelkomt. Waar u als bezoekers kunt herdenken en gedenken; niet alleen de personen die daar begraven liggen, maar iedereen die wordt gemist.

Wandelen

Heidepol, een plek waar de schoonheid van de natuur en de liefde voor een verloren dierbare samenvallen. Kom wandelen en ervaar natuurbegraafplaats Heidepol. Maak een prachtige wandeling door de uitgestrekte heidevelden en rijke bossen op deze bijzondere plek. Met de wandelroute die u bij aankomst krijgt, ontdekt u meer over de geschiedenis van het natuurgebied en de verschillende planten en dieren. De wandeling, op eigen gelegenheid, duurt ongeveer een uur.

Rouw in coronatijd

Gedurende het afgelopen jaar zijn de afscheidsmomenten niet altijd ‘normaal’ en zoals gewenst verlopen (denk aan minder genodigden, beperkt thuisbezoek, enz.), waardoor het rouwproces minder goed op gang kwam. Tijdens het Weekend van de Begraafplaats kunnen we mensen die daaraan behoefte hebben, de gelegenheid bieden hier op eigen wijze alsnog vorm aan te geven. Immers, eenieder geeft een eigen invulling aan wat liefde voor hem/haar betekent.

Activiteiten Moscowa

Begraafplaats & Crematorium Moscowa biedt tijdens het Weekend van de Begraafplaats (op 28, 29 en 30 mei) een speciale wandeling in het natuurrijke gedenkpark.

Individuele wandelingen

Omdat groepswandelingen en -activiteiten vanwege coronamaatregelen nu niet mogelijk zijn, verwelkomen we bezoekers graag op een andere manier. In het gedenkpark van Moscowa is de liefde voor overleden dierbaren goed voel- en zichtbaar. We hebben daarom een speciale wandelroute gemaakt, langs graven die ‘vol liefde’ zijn voor een dierbare, maar ook voor bijvoorbeeld een hobby, dier of beroep. De wandeling is heel geschikt om alleen of met z’n tweeën te doen.

Theehuis Moscowa

In ons Theehuis kunt u een plattegrond ophalen, waar de route duidelijk op aangegeven is. Zo kan iedereen zelf ontdekken dat ook onze begraafplaats ‘vol liefde’ is. Theehuis Moscowa is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Contactgegevens Heidepol en Moscowa:

Meer informatie kun je vinden op de evenementenwebsite www.weekendvandebegraafplaats.nl.

Heidepol: Op beide dagen zijn bezoekers welkom tussen 10.00 en 16:00 uur.  Het adres is: Harderwijkerweg 37, 6816 VA in Arnhem.voor vragen:  [email protected] of telefonisch benaderen op 026‑7112210.

Moscowa: Moscowa is te bezoeken op vrijdag28, zaterdag 29 en zondag 30 mei. Eveneens van 10.00 – 16.00 uur. Adres: Waterbergseweg 18, 6815 AP, Arnhem. Contact: https://www.moscowa.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen