Onderzoek: Smartphone van je partner inzien?

Foto: Pixabay

Lees jij de berichten van je partner weleens mee? Meer dan vijftien procent van de Nederlandse mannen en vrouwen vindt dit niet oké. Het checken van de smartphone is vooral een don’t bij mannen tussen de vijftien en vijfendertig jaar en vrouwen van 65+.

Ongeveer een kwart van hen geeft aan dat ze dit niet kunnen waarderen. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl onder bijna duizend Nederlanders.

Vooral jonge mannen vinden het niet oké

Over het algemeen zijn alle leeftijdscategorieën het eens met de stelling ‘Als mijn partner mijn smartphone wil inkijken, dan vind ik dat oké’. Maar wanneer er dieper in de cijfers wordt gedoken, zien we dat jonge mannen hier toch wat stelliger in zijn. Zo geeft drieentwintig procent van de mannelijke vijftien- tot vijfentwintig-jarigen aan dat zij het niet oké vinden als een partner zijn smartphone checkt. Ook gaat de jongere generatie van de mannen massaal voor de optie ‘neutraal’ en geven zij het minst aan het eens te zijn met de stelling.

Vrouwen van 65+ het meest gesteld op privacy

Hoe zit dat bij vrouwen? Over het algemeen vinden vrouwen het oké als haar smartphone wordt ingekeken. Vooral de jongste leeftijdscategorie (vijftien- tot vijfentwintig-jarigen) heeft niets te verbergen. Meer dan zestig procent geeft aan het geen enkel probleem te vinden. Desondanks is er een opvallende trend te zien. Hoe hoger de leeftijd, hoe stelliger de opvattingen over (smartphone)privacy. Vanaf zesendertig jaar stijgt het percentage dat het oneens is met de stelling. Met als toppunt vrouwen van 65+. Zij vinden het namelijk helemaal niet oké als hun partner haar smartphone wil inkijken. Meer dan vijfendertig procent geeft aan het oneens te zijn met de stelling.

Volledige onderzoek

Lees het volledige onderzoek: Smartphone van je partner inkijken: mag dat of niet? 

Grafieken

smartphone

 

 

 

 

smartphone

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden