Arnhemse kunstenaar in Sterren op het Doek

Foto: Alexander Smith Instagram

Bij Sterren op het Doek geven bekende Nederlanders zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van Özcan Akyol. Op zaterdag 24 april is Hadewych Minis te gast in de Kleine Komedie.

In deze aflevering is een van de drie getalenteerde kunstenaars afkomstig uit Arnhem: Alexander Smith.

Glaceertechniekkunstenaar

Alexander heeft gestudeerd aan de ArtEZ in Arnhem en aan de Fontys Hogeschool in Tilburg waar hij uiteindelijk afstudeerde met BA Art en Design educatie. Daarnaast heeft hij veel onderzoek gedaan naar diverse Japanse  kunstvormen waaronder Zenga en Ukiyo-e. Hij heeft zich professioneel geschoold in de traditionele westerse schildertechnieken waaruit hij zich uiteindelijk heeft gespecialiseerd in de glaceertechniek. Zijn werk als kunstenaar kan het beste worden omschreven als een passie voor vakmanschap, techniek en materialen, waarbij het leerproces nooit stopt. Door middel van studies, onderzoek en uitproberen van verschillende technieken is het hem gelukt om veel kennis te vergaren, over de techniek achtergrond die bijdraagt aan zijn goed geplaveid werkgebied.

Beïnvloed door Japanse kunst

Alexander Smith is een fijnschilder met veel vakkennis en wordt gezien als één van de meest hoogwaardige hedendaagse naturalisten. Hij heeft diverse specialisaties en heeft door de jaren heen veel inzicht verworven binnen zijn vakgebied als kunstenaar en als docent. Zijn werk wordt onder anderen beïnvloed door de Japanse kunst en het beoefenen van zen en budo. Instagram: @iskanderpaintings.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden