Voor KW37 een nieuwe lente op het Marsdiep

Foto: KW37

Het is alweer de derde lente op hun tijdelijke locatie aan het Marsdiep in Presikhaaf. Een nieuwe plek is nog niet in zicht dus zaaien de leden van KW37 de moestuin weer in en gaan gewoon door met hun projecten.

En deze zomer komen er weer leuke cursussen aan bij KW37, in de buitenlucht dus coronavrij. Lees verder over hun zoektocht naar een nieuwe plek en hun overige activiteiten.

Wat is KW37 Kunstwerkplaats Arnhem?

KW37 Kunstwerkplaats Arnhem is een collectief van kunstenaars dat al dertig jaar bestaat. Het is een culturele vrijplaats met werkplaatsen voor hout, steen en metaal. In de loop der jaren is KW37 op verschillende plaatsen in Arnhem gevestigd geweest. De naam komt van de eerste locatie, Koningsweg 37. Zeven jaar lang was KW37 gevestigd  in de wijk Schuytgraaf die in deze periode werd gebouwd.
In september 2018 moest KW37 de locatie Schuytgraaf verlaten vanwege woningbouw op die plek. De gemeenteraad vond het van belang om KW37 voor de gemeente te behouden, desnoods op een tijdelijke locatie, maar dan met het oog op een permanente oplossing. Sindsdien is KW37 tijdelijk gevestigd op het Marsdiep, een terrein in de wijk Presikhaaf. Ook daar zijn weer tiny houses, werkplaatsen, beeldentuin, theater, moestuin en een paardenschool gerealiseerd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden