Crowdfunding decor voor Op het puin, en dan nu

Foto: Muziektheater de Plaats

In tijden van corona schildert Muziektheater De Plaats op een unieke manier samen met Arnhemmers het meterslange decor voor Op het puin, en dan nu. Om dit project te realiseren is er een crowdfunding gestart op platform Voordekunst.

Help jij Muziektheater de Plaats meters maken?

Première van Op het Puin, en dan nu

Op 11 mei gaat via een stream vanuit De Eusebiuskerk de voorstelling Op het Puin, en dan nu in première. Een indringende locatievoorstelling die, precies 75 jaar later, het theaterspektakel Op het puin uit 1946 in eigentijdse vorm tot leven brengt. De bijzondere verhalen over de veerkracht van Arnhemmers toen en nu staan hierin centraal.

Portretten van Arnhemmers in plaats van orkesten

Normaal gesproken zouden meerdere amateurkoren en -orkesten meewerken. Door de corona-maatregelen is dat niet mogelijk. Om toch met publiek en deelnemers verbonden te blijven en samen iets te creëren, schildert Muziektheater de Plaats een panorama van enkele tientallen meters met levensgrote portretten van Arnhemmers. Dit zijn deels zelfportretten en deels portretten op basis van foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Alle portretten worden samen gevoegd tot een geschilderd volk van tientallen meters dat dient als betekenisvol decor tijdens Op het puin, en dan nu.
Na mei organiseert Muziektheater de Plaats in samenwerking met Rozet een rondreizende tentoonstelling van de portretten en de bijzondere verhalen erachter.

Doneren/Stream data

Doneren kan via het platform Voordekunst: www.voordekunst.nl/projecten/11170-decor-op-het-puin-en-dan-nu-1.

Op het puin, en dan nu wordt van 11 tot en met 23 mei gestreamd vanuit De Eusebiuskerk. Lees er meer over op muziektheaterdeplaats.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden