Eerste interview met Nieuwe Denker des Vaderlands

Foto: Boekhandel Roelants

19 maart werd de eretitel Denker des Vaderlands opnieuw uitgereikt. Op donderdag 25 maart organiseert boekhandel Roelants, in samenwerking met arthouse LUX, het eerste online interview met de Nieuwe Denker des Vaderlands.

Het gesprek zal live worden uitgezonden vanuit LUX en is gratis te bekijken via online platform Vimeo.

Stichting Maand van de Filosofie

De eretitel Denker des Vaderlands is een initiatief van Stichting Maand van de Filosofie en wordt sinds 2011 elke twee jaar aan een nieuwe denker uitgereikt. Op 19 maart werd de naam van de nieuwe Denker bekend gemaakt. Journalist en kunstenaar Marc van Dijk (schrijft onder ander over filosofie voor Trouw en Filosofie Magazine) gaat op donderdag 25 maart in gesprek met de nieuwe Denker des Vaderlands. Zij zullen in gesprek gaan over filosofie, geloof, verwondering en dankbaarheid. Tijdens het gesprek is er ruimte voor kijkers om vragen te stellen middels een chat. Het voorwoord wordt verzorgd door Julius Roelants van boekhandel Roelants.

Livestream

De livestream vindt plaats op donderdag 25 maart om 17.00 uur (duur anderhalf uur) en is gratis te bekijken via het Vimeo-kanaal van LUX.
Meer informatie: lux-nijmegen.nl/denker.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden