Magisch winterevent Arnhem onthult nieuwe naam

Foto: CU2 BV

Ruim zeshonderd Arnhemmers brachten hun stem uit op de naam voor het nieuwe, grootse en magische winterevent dat in de winter van 2021/2022 en de volgende jaren in Arnhem wordt gehouden.

Daar zijn de Arnhemse organisatoren Frans van Eck en Raymond Driessen hartstikke blij mee. “Het geeft aan dat Arnhemmers betrokken zijn bij wat er in hun stad gebeurt. En dat ze graag meedenken met het nieuwe winterevent.”

Het aftellen begint!

Precies een jaar voor de opening van het nieuwe winterevent lanceert de organisatie de supergave trailer, die een preview geeft van de ambitieuze opzet. Het aftellen kan dus beginnen!

De sfeervolle trailer licht een tip van de sluier op over het programma en de sfeer van het winterevent. Met deze positieve boodschap bieden de organisatoren uitzicht op wat er eind volgende jaar allemaal gaat gebeuren. De speciale trailer is ontwikkeld door het Arnhemse bedrijf Het Nieuwe Kader, dat heeft er met een groot team enthousiast aan gewerkt. De organisatoren zetten nadrukkelijk in op samenwerking met lokale partijen. Dat is het afgelopen jaar op diverse fronten al gebeurd.

Feestelijk programma

Het nieuwe, magische winterevent biedt de bezoekers een bijzonder programma in winterse sfeer. Inwoners en bezoekers van Arnhem kunnen vanaf 10 december 2021 een maand lang genieten van een feestelijk evenement met landelijke uitstraling. Denk aan festiviteiten als een mega-ijsbaan, een sprookjesachtig verlicht reuzenrad, een spectaculaire kerstmarkt, wintertheater met bekende artiesten en heel veel meer. De Markt voor het Provinciehuis vormt het hart van het magische winterevent, dat ook elders in de stad opduikt.

Voorproefje

Het oorspronkelijk plan was om deze decembermaand twee weekenden lang Arnhemmers alvast een voorproefje te laten zien van het groots opgezette winterevent. Helaas gooiden de steeds strenger wordende regels ter bestrijding van Covid-19 roet in het eten. Diverse plannen voor een coronaproof-evenement passeerden de revue. De benodigde maatregelen maakten het voor de organisatoren onmogelijk een goede indruk te geven van het ambitieuze programma dat zij voor ogen hebben.

Ook de organisatie van de Grootste Kerstmarkt van het Oosten en Winter Arnhem in de binnenstad, zoals die vorig jaar zijn gehouden, bleek geen haalbare kaart in coronatijd. Vandaar dat is besloten in te zetten op het produceren van een originele en sfeervolle trailer voor het nieuwe, magische winterevent. Als lichtpuntje aan de horizon van volgend jaar.

Trots op samenwerking

Initiatiefnemers Frans van Eck en Raymond Driessen hebben zich vorig jaar kandidaat gesteld om in Arnhem een nieuw, bijzonder winterevent met landelijke uitstraling te ontwikkelen. De gemeente Arnhem heeft ingestemd met de plannen, het zakelijke risico ligt bij de organisatoren.

Beide organisatoren benadrukken dat ze trots zijn het nieuwe winterevent te organiseren in samenwerking met vele Arnhemse partijen. “We hebben een jaar lang hard gewerkt met zo veel mogelijk lokale partners en de ambitie spat ervan af. Daar zijn we heel blij mee.”

Aangepast programma Winter Arnhem

Voor de activiteiten in het kader van Winter Arnhem in de binnenstad is een aangepast programma samengesteld. Daarover volgt deze week meer informatie.

Aftellen begint

Het aftellen naar de première van het magische winterevent in Arnhem 2021 begint donderdag 10 december om 20.00 uur met de lancering van de nieuwe naam en de trailer. Zorg dat je dit magische moment niet mist! Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe naam van Arnhems magische winterevent?

Kijk dan op donderdag 10 december om 20.00 uur op www.fb.com/binnenstad.arnhem

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden