Focus besteedt aandacht aan Orange the World

Foto: Focus Filmtheater

Op 8 december vertoont Focus Filmtheater Arnhem de film Tyrannosaur in het kader van Orange the World.  Dat is een internationale campagne tegen het geweld tegen vrouwen.

Voorafgaand aan de voorstelling vertelt wethouder Roeland van de Zee namens de gemeente Arnhem over het belang van de campagne en de betrokkenheid van de gemeente.

Film over huiselijk geweld

 In het kader van de internationale campagne Orange the World tegen geweld tegen vrouwen vertoont Focus Filmtheater in samenwerking met de Arnhemse Soroptimisten op dinsdag 8 december 2020 om 19.00 uur de film Tyrannosaur. Een aangrijpende, zeer sterk geacteerde film over huiselijk geweld met in de hoofdrollen Peter Mullan en Olivia Colman (bekend van The Crown en The Favourite).
In de film maak je kennis met Joseph. Joseph wordt geplaagd door zijn drang naar geweld en eindeloze woede. Zelfdestructie lijkt het enige doel te zijn,  totdat hij de christelijke hulpverleenster Hannah ontmoet. Terwijl de twee nader tot elkaar komen, blijkt dat Hannah zelf ook een geheim met zich meedraagt.

Na afloop ook een zaalgesprek

Voorafgaand aan de voorstelling vertelt wethouder Roeland van de Zee namens de gemeente Arnhem over het belang van de campagne en de betrokkenheid van de gemeente. Daarnaast is Sebahat Yurdusen namens de Soroptimisten aanwezig om de campagne toe te lichten. Na afloop van de film is er een zaalgesprek met een expertgast van Moviera, een stichting die zich richt op het voorkomen, bestrijden en stoppen van huiselijk geweld, en een ervaringsdeskundige.

Campagneperiode Orange the WorldFocus

Meer dan negentig landen wereldwijd schenken aandacht aan de campagne Orange the World. Met de campagne wordt er zestien dagen lang actiegevoerd tegen geweld tegen vrouwen. De campagne begon op 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en eindigt op 10 december (internationale mensenrechten dag).  Arnhem is dit jaar de Nederlandse gaststad voor de campagne. Zie hier.

Oranje lichten

Onderdeel van de campagne Orange the World is het uitlichten van belangrijke gebouwen en/of andere projecten in de kleur oranje, om te laten zien dat zij de strijd tegen geweld steunen. Het gebouw van Focus is daarom tot en met 10 december oranje verlicht, net als andere Arnhemse iconen als de John Frostbrug, de fontein op de Markt en het Stadhuis.
Zie focusarnhem.nl voor meer informatie over de film en tickets.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden