Hoogte80 Festival zet voor 2021 in op 1,5 meter editie

Foto: Hoogte80

De organisatie van het Hoogte80 Festival is begonnen met de voorbereidingen voor de editie van 2021. Het festival voor theater, muziek, dans en ontmoeting start zoals altijd op Hemelvaart en loopt van 13 tot en met 16 mei 2021.

Het wordt echter een andere editie dan je gewend bent. De organisatie gaat voorlopig uit van een anderhalve meter editie.

Nieuwe kijk op de situatie

Wij vinden het belangrijk om makers een podium te bieden, publiek een nieuwe kijk op de situatie te geven en, zoveel als de dan geldende situatie het toelaat, mensen elkaar te laten ontmoeten. Daarmee willen wij een lichtpunt zijn voor zowel publiek als artiesten. We geven een signaal af zodat artiesten actief kunnen blijven en het publiek betrokken blijft voor een nieuwe toekomst,aldus Festivaldirecteur Harold Oddens.

Een eigen routekaart

Hoogte80 Festival heeft een eigen routekaart ontwikkeld, gekoppeld aan de risiconiveaus van het RIVM. Harold Oddens: ”In de geplande opzet gaan wij uit van risiconiveau waakzaam. We zullen werken met reserveringen om een veilige omgeving te creëren voor artiesten, publiek en medewerkers. We willen zoveel publiek als mogelijk bereiken. Daarvoor is het belangrijk dat we kunnen opschalen als het kan en afschalen als het moet.”

FestivalhartHoogte80 festival

De ervaringen van het Theater Terras, wat het festival eind augustus organiseerde, wordt meegenomen naar een festivalformule voor 2021. Een belangrijk uitgangspunt is dat bezoekers op meerdere locaties veilig kunnen genieten van theater, dans, muziek en andere culturele én culinaire verrassingen. Het festivalterrein wordt in de nieuwe opzet een festivalhart aangevuld met meerdere voorstellingen in de nabijheid van het park. In het festivalhart is er plek voor onder andere het Theater Terras, een muziekpodium en een podium speciaal voor Gelderse Talenten.
Harold Oddens: ”Wij zijn een sponsorovereenkomst met de provincie Gelderland aangegaan omdat wij beiden geloven dat het ondersteunen van talenten juist in deze tijd belangrijk is.”

Risiconiveau

Wanneer er geen sprake is van een risiconiveau meer, dan komen daar extra sideshows en straattheater en installaties bij die interactie aangaan met een groter publiek. Is het risiconiveau ernstig dan wordt het programma zoveel als mogelijk naar een digitale omgeving gebracht.
Hoogte80 Festival in Arnhem trekt normaal 26.000 bezoekers over vier dagen. Harold Oddens rekent er niet op dat dit in 2021 haalbaar is. “Binnen elke variant streven wij naar een maximale capaciteit en publieksbereik. Wij willen tenslotte zoveel mogelijk publiek bereiken en artiesten een volwaardig podium bieden. Als het moet dan verlengen wij het festival tot en met Pinksteren.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden