Doe mee met Jantje Beton collecte en maak je club rijk

Foto: Gerard Til

Vanaf vandaag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van 8 tot en met 13 maart 2021 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton.

De helft van de opbrengst is voor de eigen club en de andere helft is voor Jantje Beton.

Help je club en doe mee met Jantje Beton Collecte

Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. Samen met tienduizenden vrijwilligers halen deelnemende clubs en verenigingen geld op. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. Met speciale aandacht voor kinderen in kwetsbare speelposities. De andere helft is voor de eigen clubkas van deelnemende verenigingen en clubs. Niet alleen Scoutinggroepen, sport- en jeugdclubs kunnen deelnemen aan de collecte. Ook speeltuinen en maatschappelijke organisaties zoals buurtcentra, jongerenwerk en kinderboerderijen kunnen meedoen.
Kijk voor meer informatie en tips op jantjebeton.nl/collecte.

Collecteren blijft belangrijk

De financiële gevolgen van COVID-19 zijn voor veel jeugd- en jongerenorganisaties groot. Terwijl buitenspelen en ravotten met andere kinderen bij een club of een plek in de buurt juist enorm belangrijk is. Via de Jantje Beton Collecte kunnen organisaties geld ophalen voor bijvoorbeeld de aanschaf van speelmaterialen. Vijftig procent van de opbrengst is voor de eigen clubkas en vijftig procent is voor projecten van Jantje Beton.
Scouting Nederland en Jantje Beton hebben hiernaast een fonds opgericht om Scoutinggroepen een extra financiële steun in de rug te bieden. Hiermee wordt het voor de ruim duizend Scoutinggroepen in Nederland mogelijk om hun clubgebouw en/of buitenruimte toekomstbestendig te maken. Op deze manier werken beide jeugdorganisaties samen aan meer en betere speelruimte voor kinderen en jongeren.

Veilig collecteren

Collecteren gebeurt altijd op een veilige en vertrouwde manier en dat is juist nu extra belangrijk. Je kunt huis-aan-huis op 1,5 meter afstand met de bekende collectebus en de iDEAL QR-code. Of doe je het gewoon vanuit thuis vanaf de bank met een persoonlijke online collectebus.

Aanmelden en meer informatie

Meer informatie, surf naar hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden