Oek de Jong op 27 november bij Het Colofon

Foto: Oek de Jong

Aanstaande vrijdag, 27 november, brengt schrijver Oek de Jong een bezoek aan Het Colofon. Om 11.00 uur houdt Hans Gulpen, oud-hoofdredacteur van De Gelderlander, een kort interview met de Jong.

Daarna signeert Oek de Jong zijn bekroonde roman Zwarte schuur.

Boekenbon LiteratuurprijsOek de Jong

De Jong maakt een korte toer door het land omdat hij op 11 november de Boekenbon Literatuurprijs heeft gewonnen voor zijn roman Zwarte schuur. Dit is een roman die volgens de jury ‘beschouwd mag worden als een toonbeeld van de rijkdom en reikwijdte van de literaire roman.’ Ook ‘een roman die de lezer aan het werk zet en aanmoedigt tot interpretatie en discussie.’

De Boekenbon Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen fictie of non-fictie. Deze Literatuurprijs is de opvolger van de AKO Literatuurprijs die in 1987 voor het eerst werd uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van €50.000 verbonden.
Van Oek de Jong is onlangs de essaybundel Het glanzend zwart van mosselen verschenen. Zijn bekendste werk is nog altijd de roman Opwaaiende zomerjurken uit 1980.

Praktische informatie

Oek de Jong is op 27 november van 11.00 tot 12.00 uur in boekhandel Het Colofon aan de Bakkerstraat 56.
In verband met de coronamaatregelen graag hier aanmelden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden