Ochtendlezing van Merlijn Twaalfhoven in Het Colofon

Foto: Merlijn Twallfhoven.com

Op zondag 22 november mag in Het Colofon de kunstenaarsgeest ontwaken. Componist Merlijn Twaalfhoven verzorgt dan een speciale ochtendlezing over de kunstenaar in onszelf.

Parallel aan zijn nieuwste boek, Het is aan ons, vertelt Twaalfhoven waarom verbeeldingskracht, schoonheid en kunst ons allemaal verder kunnen helpen, zéker in uitdagende tijden als deze.

Kunst dient de mens

Ontdek dat ieder mens creatief is, zolang we die mindset maar toelaten. In tijden van grote veranderingen en onzekerheden moeten we emoties, twijfels en dromen niet de deur wijzen, maar met open armen ontvangen. Maar hoe doe je dat?
We reizen met Twaalfhoven mee langs de puinhopen van de Bosnische oorlog, een vluchtelingenkamp in Jordanië, Carnegie Hall en een VN-conferentie. Hij laat ons zien de gemene deler. Kunst dient de mens.Het Colofoon

Jongste lector van Nederland verbonden aan ArtEZ

Merlijn Twaalfhoven (1976) is componist en oprichter van The Turn Club, een samenwerking tussen kunstprofessionals, veranderaars en bruggenbouwers. Hij ontwierp onconventionele muziek- en theaterprojecten en is meermaals bekroond. Hij was als jongste lector van Nederland verbonden aan ArtEZ. Tijdens de coronatijd startte hij de Academie voor Onzekerheidsvaardigheid.

Kunstplein.nl

Twaalfhovens recent verschenen boek Het is aan ons sluit bovendien goed aan op het initiatief Kunstplein.nl (binnenkort online), het nieuwe platform van Het Colofon dat plaatselijke kunstenaars ondersteunt. Zij kunnen op deze website hun kunst in de breedste zin aanbieden en verkopen. Uiteindelijk krijgen zij ook de mogelijkheid hun werk fysiek te tonen in de boekhandel.
Walter Jansen, eigenaar en initiatiefnemer van Het Colofon en Kunstenplein, zal kort spreken over deze toekomstige verbintenis met lokale kunstenaars.

Praktische informatie

Op Zondag 22 november van 10.30 tot 12.00 uur vindt de lezing van Merlijn Twaalfhoven plaats in het boekhandel Het Colofon aan de  Bakkerstraat 56.
In verband met de coronacrisis kan het boekhandel maximaal dertig gasten ontvangen. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website www.hetcolofon.nl/activiteiten. Toegang €7,50.
Er is een ruime bovenverdieping waarop je voldoende afstand kunt houden.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden